Европейският парламент прие на първо четене пакета Мобилност 1“ известен

...
Европейският парламент прие на първо четене пакета Мобилност 1“ известен
Коментари Харесай

Шамар от Брюксел за превозвачите: Европарламентът прие пакета Макрон на първо четене

Европейският парламент одобри на първо четене пакета „ Мобилност 1 “ прочут и като пакета " Макрон ".

Депутатите утвърдиха и трите отчета, направени от евродепутатите Исмаил Ертуг от Германия, Меря Кюльонен от Финландия и Вим ван де Камп от Холандия.

Българските представители в Екологичен потенциал се провалиха в опитите си да отсрочат гласуването и то да остане за идващия европарламент.

След в началото гласоподаване с ръка текст по текст на допълненията и отхвърлянето им, Екологичен потенциал мина към гласоподаване накуп и съумя за няколко минути да отхвърли останалите промени и да утвърди законопроектите в първичния им тип. С днешното гласоподаване става допустимо началото на договарянията сред Екологичен потенциал, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия. Ако тези договаряния завършат сполучливо до идната и последна сесия на Екологичен потенциал през април, следва гласоподаване на второ четене преди изборите за евродепутати през май.

Предстоящите договаряния ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председателството разполага с две седмици за постигането на единодушие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР