Европейският парламент прие днес с голямо мнозинство резолюция в подкрепа

...
Европейският парламент прие днес с голямо мнозинство резолюция в подкрепа
Коментари Харесай

ЕП прие резолюция за войната в Украйна с огромно мнозинство

Европейският парламент одобри през днешния ден с огромно болшинство резолюция в поддръжка на Украйна във войната, подхваната от Русия, предава Българска телеграфна агенция.

В документа събитията са избрани като непредивзикано и безпричинно нахлуване. Отбелязва се, че подготвяното разполагане на нуклеарно оръжие в Беларус ще сътвори спомагателна опасност за европейската сигурност.

Действията на Русия са от дълго време замислени и подкопават сигурността по света. Москва съзнателно е саботирала напъните за дипломатическо решение, единствено с цел да завоюва време да се приготви задоволително за пълномащабно навлизане в Украйна, означават евродепутатите.

Екологичен потенциал осъжда най-решително противозаконните съветски дейности против Украйна, както и въвличането на Беларус. Екологичен потенциал упорства за неотложно преустановяване на съветските военни дейности в Украйна и за абсолютно евакуиране на съветската армия от интернационално приетите украински граници.

Евродепутатите показват единна поддръжка за Киев и приканват за продължение на дипломатическите старания. Екологичен потенциал отхвърля едностранното признание от Москва на така наречен републики в Донецк и Луганск.

Екологичен потенциал изрично отхвърля съветските закани с нуклеарно оръжие, приканва за разширение на глобите против Москва, както и НАТО и Европейски Съюз да се приготвят за всякаква опция.

Екологичен потенциал приканва страните от Европейски Съюз да обезпечат на Украйна въоръжение. Евродепутатите показват надълбоко страдание, че Сърбия не следва европейската външна политика, макар че води договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Екологичен потенциал предлага страните от Европейски Съюз да лимитират съветското дипломатическо и консулско наличие. Отправен е апел за следствие от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на събитията в Украйна.

В гласуването на резолюцията на днешното изключително съвещание участваха 676 евродепутати. От тях 637 бяха " за ", 13 - " срещу ", а 26 се въздържаха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР