Европейският парламент, по инициатива на Букурещ, припомни златото, изнесено по

...
Европейският парламент, по инициатива на Букурещ, припомни златото, изнесено по
Коментари Харесай

Искат от Русия 91 тона злато: Западът откри нов фронт

Европейският парламент, по самодейност на Букурещ, напомни златото, изнесено по време на Първата международна война от победена Румъния в Русия, като изиска връщането му дружно с други полезности. Как Москва отговори на това и за какво все по-често се чуват сходни неуместни претенции? Какви контрапретенции и към кои страни може да предяви Русия, в случай че одобри това предизвикателство, разширявайки хибридната война в историята? И ще би трябвало да създадем това: несъмнено, няма да получим парите и златото си, само че ще ги принудим да млъкнат.

Западът отвори нов фронт в хибридната война против Русия. Наричат го " румънско злато ". Малко останаха инструментите за влияние върху Москва, щом западняците си спомниха събитията от Първата международна война, в която първо въвлякоха, а по-късно взривиха Русия, променяйки хода на международната история и донасяйки чудовищни компликации на нашия народ.

Нагла офанзива

Европейският парламент, състоящ се най-вече от открити русофоби (това събитие се изяснява с обстоятелството, че защото нищо не зависи от неговите депутати, те не би трябвало да крият омразата си към Русия)q одобри резолюция „ за връщането на румънските национални благосъстояния, нелегално присвоени от Русия. ” Според евродепутатите става дума за 91,5 тона злато, други полезности и исторически архиви, отнесени в Русия след провалянето на румънската войска през 1916 година от войските на Централните сили.

“Европейският парламент приканва Руската федерация да върне напълно на Румъния останалата част от румънското национално завещание, изпратено в Русия за предпазване през 1916 и 1917 година ”, се споделя в текста на резолюцията.

Екологичен потенциал приканва Брюксел да „ включи въпроса за реституцията на националното завещание на Румъния в двустранните дипломатически цели, ръководещи връзките сред Европейски Съюз и Русия, незабавно щом обстановката в района разреши възобновяването на политическия разговор сред страните “.

Да, само че?

Да, през 1935 и 1956 година Москва е върнала нещо на Букурещ, признават съставителите на документа, само че не и злато. А Русия, споделят те, към момента отхвърля да се раздели с него, макар основаването през 2003 година на смесена румънско-руска експертна комисия по този въпрос.

Справедливи ли са претенциите? Приемат ли се от Москва? Не! Руснаците не дължат нищо на румънците. Напротив, дължат ни 10 пъти повече. Това съобщи изрично и доста бързо формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Ясно е, че външното ни министерство е работило добре по този сложен по своята същина въпрос. Захарова сложи всичко в вероятност, доказвайки, че Букурещ дължи на Русия десетки пъти повече от дълга, който е на Москва и който е изплатила от дълго време.

В четири стъпки

Веднъж Русия към този момент трансферира обилни златни запаси на румънското държавно управление. Според историческите материали през 1935 година руското държавно управление в символ на благосклонност изпраща в Букурещ 1436 тона полезности (17 вагона!), останали от царско време. По-малко от 6 години по-късно Румъния атакува Съюз на съветските социалистически републики дружно с Третия райх, напомни Захарова за начало. Това е първо .

След това, продължи тя, Москва опрощава на Букурещ през 1949 година „ съвсем целия дълг на Румъния към Съветския съюз за неприятностите и разрушенията, породени на нашия народ и страна по време на Великата отечествена война “. И това „ макар всички зверства, които румънските съдружници на Хитлер направиха на нашата земя “. Това е второ .

Нека прибавим, че румънците, които дружно с германците стигнаха до Волга, проходите на Кавказките планини, щурмуваха и защитаваха Крим до последно, откъсвайки (със единодушието на Хитлер, който ги смяташе за най-ценния съдружник в Европа) огромно парче територия от Съюз на съветските социалистически републики, се отличаваха с чисто балканска свирепост към червеноармейците, в това число пленници. Румънците всеобщо грабиха мирното население и крадяха безусловно всичко. Одеса, завладяна от тях вследствие на кръвопролитни борби, беше съвсем изцяло прочистена.След войната, която Румъния, с помощта на милостта на Сталин, приключи... като съдружник на Съюз на съветските социалистически републики, откакто доста усили територията си за сметка на Унгария, лоялна на Германия до края, на Букурещ му стовариха, напомни Захарова. 300 милиона $ репарации. В днешни пари, тя пресметна, " това ще бъде нещо от порядъка на 4 милиарда $. " Това е трето .

Какво следва? Сигурно към този момент се досещате: „ Москва опрощава на Букурещ през 1949 година съвсем целия дълг на Румъния към Съветския съюз за бедите и разрушенията, нанесени на нашия народ и страна по време на Великата отечествена война “... И това е четвърто .

Обобщаване на равносметката

В резултат на това Захарова съобщи: „ Ако изчислим всички румънски задължения към Русия и Съветския съюз, тогава, както считат някои специалисти, ще получим към 1365–1665 тона злато, което е 20–25 пъти повече от цената на целия румънски златен запас, изпратен в Русия през 1916–1917 година Освен това Русия върна съвсем цялото румънско злато и други полезности по време на развиването на съветско-румънските връзки. По-специално, Чаушеску написа в дневниците си, че 80% от кралския запас е репатриран в Румъния през 1948–1949 година ”

Връщайки се към новата история, Захарова обърна внимание на обстоятелството, че през 2012 година съветското външно министерство към този момент приказва за опитите на Букурещ да интернационализира тематиката за „ румънското злато “, която „ от дълго време е изгубила новост “, като прикани да не се разпалва предишното и да не разсънваме „ ненужни страсти “.

Поуки

Уви, дано прибавим от свое име, това беше неточност. Тъй като Западът постоянно е възприемал позициите на Москва за помиряване като уязвимост и покана за „ ровичкане “ в предишното, „ редактирано “ от него в лични ползи, с далечни политически и финансови цели.

Сега на Министерство на външните работи на РФ (и, несъмнено, в Кремъл) не вършат такива неточности. След като разказа опитите на Румъния да погълне Молдова, където нейните сътрудници във властовите структури водят дейна подривна активност, Захарова в края на обявата си ослепително сведе пресилената тематика за „ румънското злато “ до една фраза:

“Румъния, някогашен съдружник на Хитлер, употребява русофобски платформи, да вземем за пример Европейският парламент, подготвен на всевъзможни антируски партенки, с цел да се опита да ни натовари своите фантомни вековни задължения, явно за да усъвършенства плачевното състояние в националната стопанска система на фона на аграрни стачки в цялата страна. ”

Към това можем да прибавим следното: на Запад и, несъмнено, в Букурещ към момента събират пари за Украйна на Бандера, която продължава делото на Хитлер и Антонеску. Плюс това те дават образец на други страни, изключително на Испания, тъй че тя още веднъж повдига остарялата тематика за нейното „ московско злато “, за което Москва от дълго време заплати, без да притегля доста внимание. Колко отлично би било от позиция на враговете на Русия да се преструваме, че този дълг към момента съществува.

Според законите на хибридната война, всички западни и други страни би трябвало, откакто се заровят в ловко разчлененото минало, да предявят едни или други искания към Русия - да върне „ задължения “, да изплати обезщетения, репарации. Разчетът е, че това би трябвало да изплаши Русия, която се разпалва против предписаната ѝ от Запада роля на суровинна колония, която е длъжна да си седи безшумно, да се разкайва и да заплаща за всичко. А също и да се подсигурява, че съзнателните руснаци ще се засрамят от своята история и ще стартират да считат страната си за почтена... за очистване.

Какво следва ?

Междувременно най-хубавата отбрана е офанзивата. Бившите „ сътрудници “ са непоправими - другарството и любовта с тях са изключени, тъй като това ги разглезва. Следователно е допустимо да държим Запада на нокти и да го принудим да се преценява с Русия единствено посредством предявяване на взаимни искания, зад които се усеща мощ.

Захарова ги изрази за Румъния. Тя обаче уточни един дълг. В предишното тя даде обещание да разбере какъв брой тъкмо съветско злато е свършило след революцията в Япония. Тези числа просто са отвън всевъзможни ранглисти, даже има съответните документи, само че японците и западняците се преструват, че този проблем просто не съществува. И по някаква причина мълчим...

Чудовищна сметка може да бъде показана и на Прага: основата на самостоятелна Чехословакия е съветското злато, откраднато от нейните легионери, които предизвикат разрушителната Гражданска война в Русия по указания на французите и британците. В същото време в Чехия все по-силно се чуват гласове, които желаят обезщетения от Москва за наличието на руски войски на чешка територия, които избавиха страната от нацистите, а чехите от германизация. Не е ли време съветското външно министерство да се погрижи за тези?

Ако критикувате, предлагайте. Това е верният метод за слагане на въпроса. И по този начин, съветските дипломати в западните страни, заради замразяването на контакти, които в никакъв случай няма да бъдат същите, в този момент нямат доста работа. Защо да не ги инструктираме да се разровят и да схванат какъв брой дължат тези страни на Русия и защо?

Естествено, пари няма да им изтръскаме, само че най-малко с цел да млъкнат всевъзможни румънци, чехи и японци един път вечно с претенциите си към Русия, която сякаш е длъжна на всички. Всичко е тъкмо противоположното, само че трябват съответни доказателства, които би трябвало да бъдат получени и показани.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед22749Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед85785Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед89960Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед46890Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед22675Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164365Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128308Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95638Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89960Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР