Европейският парламент отказва да гласува по бюджетни въпроси на Европейския

...
Европейският парламент отказва да гласува по бюджетни въпроси на Европейския
Коментари Харесай

ЕП: Без пари за Европейския съвет докато не даде още ПВО на Украйна

Европейският парламент отхвърля да гласоподава по бюджетни въпроси на Европейския съвет до момента в който на Украйна не бъдат предоставени седем спомагателни системи за противовъздушна защита Patriot.

Това заяви някогашният министър председател на Белгия, в този момент евродепутат, Ги Верхофстат, представен от Униан.

Изказването му пред Екологичен потенциал в поддръжка на Украйна беше посрещнато с овации от сътрудниците му.

" Парламентът отхвърли да извършва бюджета на Съвета на Европейски Съюз до момента в който Европейският Съвет не вземе решение да поддържа Украйна с спомагателни противоракетни системи Patriot ", акцентира Верхофстат.

Той предложи смяна в дневния ред на днешното съвещание на Екологичен потенциал.

„ Както всички вие видяхте, през последните 20 дни имаше многочислени офанзиви от страна на руснаците против елементарни градове в Украйна, лечебни заведения, електроцентрали, жилищни блокове. Но, аз считам за скандално това, че Европа отваря вратите пред Украйна, а Европейският съвет даже е некадърен да вземе бързо решение за изпращане на няколко противоракетни системи на Украйна. " – посочи депутатът.

Той подсети думите на вицепрезидента на Европейската комисия Жозеп Борел, който заяви, че в Европа има над 100 системи Patriot, а Украйна желае едвам още 7 за отбраната на своите градове.

Във връзка с това Верхофстат предложи разглеждането на бюджетните въпроси да влезе в дневния ред едвам откакто Европейският съвет утвърди даването на още 7 системи Patriot на Украйна.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР