Европейският парламент отхвърли днес кандидатурата на Силви Гулар за еврокомисар

...
Европейският парламент отхвърли днес кандидатурата на Силви Гулар за еврокомисар
Коментари Харесай

Европарламентът отхвърли френската кандидатка за еврокомисар

Европейският парламент отхвърли през днешния ден кандидатурата на Силви Гулар за еврокомисар от Франция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението бе взето с огромно болшинство: 82 депутати гласоподаваха срещу кандидатурата на Гулар, 29 - за, а един се въздържа. Срещу френската кандидатка текат две следствия - едното е на френското правораздаване, а другото - на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ). Подозира се, че Гулар е забъркана в скица за фиктивно наемане на работа във френската центристка партия " Демократично придвижване ", на която е член.

По-рано през днешния ден тя аргументира отхвърли си да отдръпна своята кандидатура, като се базира на презумпцията за непорочност.

След гласуването Гулар сподели, че си е взела записка за отхвърлянето на нейната кандидатура в сходство с демократичните правила. " Благодаря на президента на Републиката (Еманюел Макрон) и на (бъдещия ръководител на Европейската комисия) Урсула фон дер Лайен за тяхното доверие и на всички евродепутати, които гласоподаваха за мен ", написа в Туитър френската кандидатка за еврокомисар.

Макрон съобщи, че Гулар е станала жертва на " политическа игра, която визира цялата Европейска комисия ", съобщи Ройтерс, цитирайки официално съобщение на Елисейския замък.

В текста написа, че френският президент ще сложи въпроса пред бъдещия ръководител на Европейска комисия и ще работи за това Франция да резервира планувания за нея сектор в новия състав на Комисията.

Гулар бе номинирана за еврокомисар с сектор вътрешен пазар.

Sylvie Goulard has been decisively rejected by internal market MEPs from the European Commission — but she still has one more chance to secure confirmation https://t.co/T5KnF6yOnj

— POLITICO Europe (@POLITICOEurope) October 10, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР