Европейският парламент осъжда смъртта на Махса Амини в Иран и

...
Европейският парламент осъжда смъртта на Махса Амини в Иран и
Коментари Харесай

ЕП призова за налагане на наказания на убийците на Махса Амини

Европейският парламент осъжда гибелта на Махса Амини в Иран и приканва Европейски Съюз да наложи наказания на убийците ѝ и на лицата, взели участие в потушаването на последвалите улични митинги.

Членовете на Екологичен потенциал осъждат най-категорично гибелта на Махса Амини и приканват за независимо, дейно и най-много без значение следствие на нейното мъчение и трагично ликвидиране. Арестувана от полицията на 13 септември за хипотетично неспазване на строгите ирански закони за забулване, тя умира в болница в Техеран след три дни физическо принуждение по време на полицейското ѝ задържане, цитира BG ON AIR.

Изразявайки мощната си поддръжка за мирното протестно придвижване в Иран, по-специално за младите дами, които водят и вземат участие в демонстрациите, Парламентът уверено осъжда необятно публикуваното и непропорционално потребление на мощ от иранските сили за сигурност против мирни стачкуващи, довела до доста жертви.

Членовете на Екологичен потенциал също по този начин приканват управляващите на страната неотложно и абсолютно да освободят и да отдръпват всички обвинявания против хората, лишени от независимост само поради упражняването на правото си на изложение, на сдружаване и на мирни събрания.

В резолюцията се приканва Европейски Съюз да наложи наказания на иранските длъжностни лица, виновни както за гибелта на Махса Амини, по този начин и за насилието против протестиращите, според световния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушавания на правата на индивида.

Парламентът приканва още Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации неотложно да стартира следствие на събитията от последните седмици в Иран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР