Европейският парламент окончателно одобри новите правила за работа на шофьорите

...
Европейският парламент окончателно одобри новите правила за работа на шофьорите
Коментари Харесай

Европарламентът прие окончателно пакета Мобилност

Европейският парламент дефинитивно утвърди новите правила за работа на водачите и транспорта на товари по пакта " Мобилност " след три годишна сага. Те са свързани със заплащането при командироването на водачите и изискванията им за отмора, както и с каботажните транспорти.

Двигател на измененията беше Франция с аргумента за възстановяване на изискванията на труд на водачите и преустановяване на противозаконни практики при каботажа. По тази причина разпоредбите получиха гласност като пакета " Макрон ".

От самото начало България се разгласи срещу връщането на водачите и камионите вкъщи и се закани да нападна тези разпореждания в Европейския съд, в случай че бъдат признати.

Ревизираните правила в трите правни акта към този момент са факт. Те бяха утвърдени дефинитивно в сряда вечерта без никакви промени, макар импортирани оферти за ремонти от български евродепутати за отсрочване на гласуването. Преди това разпоредбите бяха признати от министрите на Европейски Съюз през април 2020 година, а политическото съглашение с Европейския съвет беше реализирано през декември 2019 година

Сега следва обнародването им в Официалния вестник на Европейски Съюз, като за част от новите правила има гратисен интервал до влизането им в действие, в който превозвачите да се приготвят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР