Европейският парламент одобри в сряда засилване на нормите за изхвърляне

...
Европейският парламент одобри в сряда засилване на нормите за изхвърляне
Коментари Харесай

Европа увеличава нормите за емисиите от новите автомобили


Европейският парламент утвърди в сряда усилване на нормите за изхвърляне на въглероден диоксид от новите коли в Европа. Според новите правила, от 2030 година изхвърлянето на СО2 от новите леки коли би трябвало да намалеят с 37,5 % спрямо равнището от 2021 година Изхвърлянето на въглероден диоксид от камионите би трябвало да бъде понижено с 31 %. Междинната цел за двете групи транспортни средства е редуциране на изхвърлянията на излъчвания с 15 % през 2025 година Нормите са тип междинен индикатор за излъчванията за всички продавани нови модели от един производител на коли.

До компромисното решение през декември 2018 година стигнаха представители на Европейска комисия, Екологичен потенциал и страните от Европейски Съюз. След Европарламента тези правила би трябвало да бъдат утвърдени от Европейския съвет. Установената граница е компромисна. Страните от Европейски Съюз бяха призовани да понижат изхвърлянията на въглероден диоксид с 35 %, само че Европарламентът настоя за 40 %.

Голяма част от производителите на коли ще изпълнят мъчно тези нови правила – приблизително 95 грама на километър през 2021 година без внезапно нарастване на продажбата на електрически автомобили и коли с хибридни мотори, разяснява DW. През 2018 година междинният индикатор за изхвърляне на СО2 от един автомобил в Европейски Съюз е съставлявал 118,5 грама на 1 километър.

От Обединението на немската автомобилна индустрия се съмняват в осъществяването на новите правила, като пресмятат, че с цел да се случи това, към 40 % от новите продавани коли в Европа би трябвало да са електрически автомобили.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР