Европейският парламент одобри ново законодателство за намаляване на емисиите на

...
Европейският парламент одобри ново законодателство за намаляване на емисиите на
Коментари Харесай

ЕП одобри ново законодателство за намаляване на емисиите на метан от енергийния сектор

Европейският парламент утвърди ново законодателство за понижаване на излъчванията на метан, отделяни от енергийния бранш. Мнозинството от евродепутатите гласоподаваха в поддръжка на регламентите, които ще затегнат разпоредбите за петролната, газовата и въглищната промишленост, съобщи ДПА.

Съгласно новите разпореждания в бъдеще операторите на нефтени и газови съоръжения ще бъдат задължени постоянно да търсят и ремонтират огромни течове на метан. При въгледобива също би трябвало да се мерят и рапортуват излъчванията на метан.

От 2027 година отговорностите за докладване и мониторинг ще се ползват и за вноса на нефт, газ и въглища.

Европейският парламент също по този начин утвърди авансово контрактувани проекти за по-строги цели за равнищата на въглероден диоксид, отделян от камиони и рейсове.

Съгласно съглашението излъчванията на въглероден диоксид от рейсове и камиони би трябвало да бъдат понижени с 90 % до 2040 година спрямо равнищата им през 2019 година

Новите правила способстват за задачата на Европейски Съюз да бъде въглеродно безпристрастен до 2050 година, показаха от Екологичен потенциал. Сега законодателството би трябвало да бъде признато и от страните членки на Европейски Съюз, преди да влезе в действие, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР