Европейският парламент одобри кандидатурата на нидерландеца Вопке Хукстра за еврокомисар

...
Европейският парламент одобри кандидатурата на нидерландеца Вопке Хукстра за еврокомисар
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри еврокомисарите за климата

Европейският парламент утвърди кандидатурата на нидерландеца Вопке Хукстра за еврокомисар по въпросите на климата и поемането на Зеления пакт от словашкия комисар Марош Шефчович.

Това стана на пленарна сесия в Страсбург.

Хукстра бе утвърден с 279 гласа „ за “ против 173 „ срещу “ и 33 „ въздържал се “. За Шефчович бяха 322-ма депутати против 158 „ срещу “ и 37 „ въздържал се “. И двата вота бяха секрети.

Двамата претенденти си поделят ресорите на отдръпналия се нидерландец Франс Тимерманс, който бе изпълнителен зам.-председател на Комисията, отговарящ за климата и Зеления пакт.

Евродепутатите не останаха удовлетворени от устното им чуване и им зададоха спомагателни писмени въпроси. Този път отговорите на Хукстра и Шефчович се оказаха приемливи и те получиха нужните две трети от гласовете.

Окончателното утвърждение би трябвало да бъде осъществено от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз. Това може да стане и на писмена процедура.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР