Европейският парламент одобри днес окончателно назначението на българския еврокомисар Илиана

...
Европейският парламент одобри днес окончателно назначението на българския еврокомисар Илиана
Коментари Харесай

Илиана Иванова поема труден ресор, на Европа ѝ липсват 100 млрд. евро за иновации

Европейският парламент утвърди през днешния ден дефинитивно назначението на българския еврокомисар Илиана Иванова. Това стана по време на гласуването в пленарната сесия на Народното събрание в Страсбург, намерено от ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Депутатите гласоподаваха с 522 гласа " За ", 51 " Въздържал се " и 27 " Против ".

Европейският парламент утвърди назначението на българския еврокомисар с рекорден избор

Илиана Иванова обаче поема сложен сектор. На Европа ѝ липсват 100 милиарда евро, с цел да може въобще да се съпоставя със международните водачи в региона на нововъведенията като Съединени американски щати, Южна Корея, Китай и Япония. И в случай че допреди 10-ина години Европа е можела да се съизмерва с тях, в този момент изостава 7 пъти от Съединени американски щати в вложения във високорискови технологии. Ако се разбие Европа по страни, България е в дъното на таблицата по нововъведения.

Илиана Иванова довършва мандата на Мария Габриел, само че 100 милиарда евро би трябвало да дойдат от частни вложения.

България не е задействала европейския механизъм за гражданска отбрана след наводненията по Черноморието

България не задейства европейския механизъм за гражданска отбрана след бедствията по Черноморието. България, Гърция, Испания, Словения трагично пострадаха от наводненията, само че единствената страна, която е задействала механизма е Словения.

Гърция доста бързо след бедствието може да получи над 2 милиарда евро по разнообразни европейски фондове. Всяка страна сама преценя какво ѝ е належащо и по какъв начин да го изиска.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР