Европейският парламент обяви днес, че е започнал спешна процедура, по

...
Европейският парламент обяви днес, че е започнал спешна процедура, по
Коментари Харесай

Спешно свалят имунитета на евродепутати-социалисти заради Катаргейт

Европейският парламент разгласи през днешния ден, че е почнал незабавна процедура, по искане на белгийските правосъдни управляващи, за снемане на имунитета на двама европейски депутати в границите на следствието за корупция, замесващо Катар, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата депутати са италианецът Андреа Коцолино и белгиецът Марк Тарабела, споделят осведомени източници. И двамата са част от парламентарната група на " Социалистите и демократите ". Депутатите са обект на следствието, принудило белгийските правосъдни власт да арестуват на 9 декември заместник-председателката на Екологичен потенциал, гръцката социалистическа евродепутатка Ева Кайли.

Партньорът на Кайли - италианецът Франческо Джорджи, който е и парламентарен помощник на Коцолино, също беше арестуван. Задържан беше и някогашният евродепутат, италианският социалист Пиер Антонио Панцери, както и Николо Фига-Таламанка, който е началник на неправителствена организация. Всички те бяха задържани поради принадлежност към незаконна организация, пране на пари, корупция, а абсурдът, в който се оказаха забъркани потресе Европейски Съюз и породи напрежение сред Европейски Съюз и Катар.

При задържането Кайли не можа да се възползва от парламентарния си имунитет, тъй като бе хваната на мястото на престъплението - в жилището й бяха открити чанти с пари. На 13 декември тя беше отстранена от пост на заместник-председател на Екологичен потенциал с съвсем единомислещ избор на евродепутатите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР