Европейският парламент не изключва отлагане на излизането на Великобритания от

...
Европейският парламент не изключва отлагане на излизането на Великобритания от
Коментари Харесай

Европарламентът не изключва отлагане на Brexit


Европейският парламент не изключва отсрочване на излизането на Англия от Европейския съюз (ЕС) при изискване, че това несъмнено ще помогне за излизане от създалата се невъзможност във връзка с Brexit. В признатата в сряда резолюция, за която гласоподаваха 554 от малко над 750-те депутати се споделя, че е от интерес както за Англия, по този начин и за Европейски Съюз излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз да стане по открит ред.

Европарламентът счита, че направеното вследствие на двегодишните договаряния съглашение, даващо опция за излизането на Англия от Европейски Съюз „ е заслужено и уравновесено “. Депутатите от Европейския парламент означават, че съгласуваната формула по backstop във връзка с граничния режим сред Ирландия и Северна Ирландия като краткотрайна мярка „ ще подсигурява запазването на Споразумението от Разпети Петък от 1998 година (известно също по този начин и като Белфасткото съглашение, регламентиращо бъдещето на Северна Ирландия ) за политическо споразумяване на спора и мирния развой в Северна Ирландия, като се заобикаля установяването на „ твърда граница “, а също по този начин „ подсигурява целостта на вътрешния пазар на Европейски Съюз “.

Евродепутатите не изключват компромис по детайлите, само че предизвестяват, че ще отхвърлят съглашението, в случай че в него няма backstop. Те показват страдание, че „ държавното управление на Англия до момента не е показало юридически значими оферти, които биха могли да заменят backstop.

Евродепутатите припомнят, че при положение на липса на съглашение или удължение на периода на Brexit, посочен в член 50 от Договора за Европейски Съюз, той ще престане да се ползва за Обединеното кралство от 1 ноември 2019 година.

Ако Англия излезе от Европейски Съюз без съглашение, показват депутатите, „ отговорността за това ще падне напълно върху държавното управление на Англия “, включително и отговорността за следствията за границите сред Северна Ирландия и Ирландия във връзка с Споразумението от 1998 година

Европарламентът акцентира, че „ по-нататъшни договаряния сред Европейски Съюз и Англия след излизането й от Европейски Съюз без подписване на договорка са вероятни единствено при изискване, че Англия извърши отговорностите си във връзка с правата на жителите, финансовите обвързване и Споразумението от 1998 година във всичките му елементи “.

Резолюцията приканва също по този начин Англия и 27-те страни на Европейски Съюз „ да подхващат ограничения за гарантиране на правната сигурност във връзка с жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия и за жителите на Англия, живеещи в Европейски Съюз -27 “.

Европарламентът приема за сведение и признатият на 9 септември от английския парламент закон, задължаващ държавното управление да изиска продължение на периода за Brexit, в случай че няма договорка с Европейски Съюз към 19 октомври.

Заявява се, че „ поддържа продължение на периода, очакван в член 50, в случай че има аргументи и цел за такова продължение и това не се отрази негативно на работата и действието на институциите на Европейски Съюз. Европарламентът припомня също по този начин, че няма да гласоподава за отсрочване до тогава, до момента в който Народното събрание на Англия не утвърди съглашение с Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР