Европейският парламент изрази сериозна загриженост за събитията в Унгария в

...
Европейският парламент изрази сериозна загриженост за събитията в Унгария в
Коментари Харесай

"Отстъпление от ценностите": Европарламентът е загрижен за унгарското европредседателство

Европейският парламент изрази сериозна угриженост за събитията в Унгария в светлината на идното унгарско председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи пресслужбата на институцията.

След пленарен спор в сряда за положението на върховенството на закона и главните права в Унгария и замразените средства на Европейски Съюз, текстът беше признат в четвъртък (442 гласа " за ", 144 гласа " срещу ", 33 гласа " въздържал се " ).

Отстъпление от полезностите на Европейски Съюз

Членовете на Европарламента неведнъж са изразявали угриженост за положението на полезностите на Европейски Съюз в Унгария, което в допълнение се е влошило заради " целенасочените и систематични старания на държавното управление " и макар активирането от страна на Парламента на от Договора за Европейски Съюз

Последните им опасения са свързани с приемането на закони без задоволителен парламентарен надзор и публично разискване, както и със:
В резолюцията се осъждат акциите на унгарското държавно управление против Европейски Съюз, които целят да отклонят вниманието от неспазването на европейските полезности и систематичната корупция.

Членовете на Екологичен потенциал упорстват държавното управление да приведе изборите в сходство с интернационалните стандарти, изключително в светлината на идните европейски избори през 2024 година Те сигнализират за известия за способи на заплашване, като да вземем за пример визити на тайната полиция в офисите на някои сдружения, на " стратегически " елементи от индустрията, за те да бъдат сложени под контрола на близкото обграждане на министър-председателя.
Годишният бюджет за 2022 година е изменян 95 пъти с държавни укази, акцентират те, което изключва опцията за подобаващ надзор и приказва за липса на положително финансово ръководство.

Парламентът също по този начин показва редица опасения във връзка със за възобновяване и съответните промени.

Ротационното председателство на Европейски Съюз

Парламентът акцентира значимата роля на председателството на Съвета (държавите членки) за напредване на законодателството, за обезпечаване на последователност в дневния ред на Европейски Съюз и за представителството на Съвета в връзките с другите институции на Европейски Съюз.

В него се слага под въпрос по какъв начин Унгария ще може да извършва тази задача през 2024 година, поради неспазването от нейна страна на правото и полезностите на Европейски Съюз и правилото на лоялно съдействие.

Евродепутатите насочат искане към Съвета да откри уместно решение и напомнят, че Парламентът би могъл да предприеме подобаващи ограничения, в случай че не бъде открито такова решение.

 В Европейски Съюз се надигат подозрения за способността на Унгария да бъде европредседател В Европейски Съюз се надигат подозрения за способността на Унгария да бъде европредседател

" Време е Съветът на Европейски Съюз да сложи под въпрос дали страна членка, която е обект на процедурата по член 7, може съответно да извършва председателството на Европейски Съюз ", акцентира Постоянният докладчик на Европейския парламент за Унгария Гвендолин Делбос-Корфийлд (Зелени/ЕСА, Франция).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР