Европейският парламент и представители на страните членки на ЕС постигнаха

...
Европейският парламент и представители на страните членки на ЕС постигнаха
Коментари Харесай

ЕС затяга правилата за онлайн продажби на стоки

Европейският парламент и представители на страните членки на Европейски Съюз реализираха единодушие за стягане на разпоредбите за продуктите, продавани онлайн, с цел да бъдат предпазени по-добре потребителите, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Търговците на дребно, както и фирмите, участващи във веригите за доставки, би трябвало да носят по-голяма отговорност за продуктите, които продавани по интернет, според " авансово политическо съглашение ", реализирано късно нощес. Една от задачите му е рисковите артикули да бъдат изтеглени от пазара колкото може по-бързо в бъдеще. Това да вземем за пример визира артикули, които се продават в Европейски Съюз от онлайн търговци на дребно, като " Амазон ",  само че са доставени от страни, които не са част от Европейски Съюз. 

Съгласно новия правилник " даден артикул може да бъде продаден само, в случай че е разполагаем стопански оператор, (например производителят му, вносител, дистрибутор), основан в Европейски Съюз, който носи отговорност, че продуктът не е рисков ", се споделя в известие до медиите на Екологичен потенциал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР