Европейският парламент(ЕП) работи с държавите членки за бързото одобрение на

...
Европейският парламент(ЕП) работи с държавите членки за бързото одобрение на
Коментари Харесай

ЕС купува оборудване за болници за 50 млн. евро

Европейският парламент(ЕП) работи с страните членки за бързото утвърждение на 40 от 50-те милиона евро отделени за здравно съоръжение за интензивно лекуване, като дихателна инсталация и персонални защитни средства, да вземем за пример маски за многократна приложимост.
Държавите членки също се сплотяват в рамките на споразумението за взаимно възлагане на публични поръчки за закупуване на персонални защитни средства, дихателна инсталация и предмети, нужни за тестване за ковид. Работейки дружно по този метод, те получават по-силна позиция на международния пазар.
Миналата седмица Европейската комисия (ЕК) сътвори скица за доставяне с здравно съоръжение (чрез програмата rescEU), тъй че нужните доставки за оправянето с COVID-19 да стигнат бързо до страните членки, които са изправени пред дефицит на съоръжение. Това съоръжение е належащо за лекуването на инфектирани пациенти, за отбрана на здравните служащи и закъснение на разпространяването на вируса.
Председателят на комисията на Екологичен потенциал по околна среда, публично здраве и сигурност на храните Паскал Канфен (Обнови Европа, Франция) разяснява предлагането на Европейска комисия:
„ Миналата седмица Европа взе няколко исторически решения за противопоставяне на COVID-19, в това число по отношение на въздействието му върху стопанската система на Европейски Съюз. Не споделяме това задоволително постоянно и не го споделяме задоволително мощно. Европа прави всичко допустимо, с цел да избави животи. Механизмът за гражданска отбрана на Европейски Съюз преди този момент е спасявал жители на Европейски Съюз попаднали в зони на трусове, урагани и наводнения и битка с горски пожари. Сега за първи път използваме средствата на Европейски Съюз от програмата rescEU, с цел да подкрепим напъните на страните членки в битката с вируса, като подсигуряваме съществуването на извънредно нужното здравно и защитно съоръжение. Това е солидарността на Европейски Съюз в деяние.
Настоящата рецесия също по този начин демонстрира, че разполагането с задоволително средства за потребностите на програмата по Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз след 2020 година е значимо, съгласно позицията на Парламента “, заключи Канфен.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР