Европейският парламент (ЕП) одобри Роберта Мецола от Малта за свой

...
Европейският парламент (ЕП) одобри Роберта Мецола от Малта за свой
Коментари Харесай

Роберта Мецола е новият председател на Европейския парламент

Европейският парламент (ЕП) утвърди Роберта Мецола от Малта за собствен ръководител. Това оповестиха от пресцентъра на Екологичен потенциал във вторник, близо седмица откакто някогашният ръководител Давид Сасоли.

Той беше признат в болница на 26 декември, като за причина бяха посочени “усложнения, провокирани от дисфункция на имунната система ”. През септември той боледува от тежка пневмония и беше приет в болница в болница в Страсбург.

Роберта Мецола е определена на първия тур на гласоподаване с безусловно болшинство - 458 гласа от 690 подадени гласове. В началото на работния ден Косма Злотовски (ЕКР, Полша) отдръпна кандидатурата си, с което броят на претендентите понижа до трима. Останалите двама претенденти са Алис Бах Кунке от Швеция и Сира Рего от Испания.

Мецола ще управлява Парламента през втората половина на сегашния законодателен мандат, до съставянето на нов Парламент след европейските избори през 2024г.

Тя е родена в Малта през 1979 година и е член на Екологичен потенциал от 2013 година Мецола e най-младият евродепутат, заемал този пост. Тя е и третата жена-председател на Европейския парламент след Симон Вейл (1979-1982 г.) и Никол Фонтен (1999-2002 г.).
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР