Европейският парламент (ЕП) одобри регламент, изготвен от Европейската комисия (ЕК)

...
Европейският парламент (ЕП) одобри регламент, изготвен от Европейската комисия (ЕК)
Коментари Харесай

ЕП одобри регламент за премахване на терористично съдържание в социалните мрежи

Европейският парламент (ЕП) утвърди правилник, направен от Европейската комисия (ЕК) за унищожаване на терористично наличие от интернет без правосъдно решение в границите на най-много един час след откриването му, оповестява БГНЕС. Това решение беше взето на сесията на Европейския парламент, която се организира в Брюксел в хибриден формат.
" Не бяха направени промени, заради което тази наредба беше утвърдена на второ четене без гласоподаване ", съобщи заместник-председателят на Екологичен потенциал Ева Копач след полемиката.
 Европарламентът лиши имунитета на гръцки евродепутат неонацист Европарламентът лиши имунитета на гръцки евродепутат неонацист
Депутатите от Европейски Съюз гласоподаваха за унищожаване на имунитета на гръцкия евродепутат Йоанис Лагос, някогашен водач на неонацистката партия " Златна з...
" Тази норма ще избави живота на европейските жители и е от основно значение за нашата осведомителна сигурност ", съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон в заключителното си слово.
Новият правилник за интернет наличието, въведен от Европейската комисия през декември предходната година, усилва отговорността на настоящите компании за апели към тероризъм и подбудителство към ненавист, оповестени на техните платформи. Европейска комисия има намерение да задължи операторите да блокират и отстраняват автоматизирано терористично наличие, оповестено на техните платформи, в границите на не повече от един час след откриването му. Това изискване би трябвало да се одобри от всички оператори на обществени мрежи, незабавни известия, уеб сайтове за видео хостинг и други интернет платформи, до които има достъп от европейския сегмент на Интернет.
След утвърждение от Европейския парламент, тези правила би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на Европейски Съюз през май, като в този случай тяхното използване може да стартира още през 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР