Европейският парламент даде зелена светлина за преговори с правителствата на

...
Европейският парламент даде зелена светлина за преговори с правителствата на
Коментари Харесай

ЕП даде зелена светлина за преговори за директива за командированите работници

Европейският парламент даде зелена светлина за договаряния с държавните управления на Европейския съюз по приемането на директивата за командированите служащи. Очаква договарянията да стартират през ноември, с цел да бъде реализирано единодушие на първо четене.

Евродепутати показаха пред медиите новите аспекти от промяната, която визира командированите служащи. По време на кръгла маса в Страсбург бяха разисквани преимуществата, които новият правилник ще даде на служащите и в това време ще разреши на бизнеса, който желае да работи съгласно разпоредбите, да го прави.
Агнеш Йонгериус - Група на прогресивния Алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: За българските служащи в строителния отрасъл да вземем за пример смяната ще е голяма. Ще получават същото възнаграждение като своите сътрудници в Германия. Реформата ще постави завършек на служащите от първи и втори клас. Всички ще имат равни права.
Командировките в чужбина се понижават от 24 на 12 месеца, като ще има опция за удължение с 6 месеца по искане на предприятието.
Данута Язловетска – Европейска национална партия: По-големият период в командировката е доста значим, тъй като едвам след края на този период служащият попада под локалното обществено законодателство, което за фирмите от източна и централна Европа значи голямо повишаване на разноските за командировки. Това ще ограничи дребните и междинни компании.
За да бъде призната промяната страните, които към този момент гласоподаваха срещу – Полша, Унгария, Литва и Латвия също би трябвало да бъдат уверени в потребността от промени. Новото законодателство може да се случи и по време на българското председателство на съвета на Европа следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР