Европейският офис на Световната здравна организация (СЗО) реши да закрие

...
Европейският офис на Световната здравна организация (СЗО) реши да закрие
Коментари Харесай

СЗО закрива офиса си в Москва

Европейският офис на Световната здравна организация (СЗО) реши да закрие профилирания офис на СЗО в Москва и да реалокира функционалностите му в Дания, оповестиха от здравния орган, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Решението, взето по време на виртуално съвещание, е разследване от апелите на членовете на организацията от предходната година за закриване на офиса по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

Срещата беше свикана и откакто група от 30 държави-членки изиска специфична сесия в писмо през април, в което се отбелязва, че „ непосредствените и дълготрайните последствия за здравето в Украйна и отвън нея “, породени от нахлуването на Русия, „ не престават да бъдат въпрос на изключителна угриженост “.

Европейският район на СЗО включва 53 страни, в това число няколко в Централна Азия.

Мнозинството от страните се съгласиха с решението за закриване на „ Бюрото за предварителна защита и надзор на незаразните заболявания “ на здравния орган в Москва, като функционалностите му ще бъдат преместени в районния офис в Дания „ не по-късно от “ 1 януари 2024 година

Въпросът обаче не се отнася до националния офис на СЗО за Русия.

Етикети: МоскваофисРусияСЗО
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР