Европейският лекарствен регулатор решава днес да даде ли зелена светлина

...
Европейският лекарствен регулатор решава днес да даде ли зелена светлина
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата решава за ваксината на AstraZeneca

Европейският лекарствен регулатор взема решение през днешния ден да даде ли зелена светлина за имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. Агенцията ще се произнесе на фона на абсурда, който гори през последните дни поради предизвестието, че AstraZeneca няма да може да достави обещаните количества от препарата.
В английски медии се появи информация, че фармацевтичната компания ще извърши поръчките си към Англия, само че отсрочва нейното прекачване в Европейски Съюз, като показва по-късна дата за сключване на контракта, оповестяват от Българската национална телевизия.

На фона на абсурда Брюксел потърси благоприятни условия законово да подсигурява, че фирмите ще изпълнят поетите си към държавите-членки задължения по отношение на количествата на създадените препарати против COVID-19. Днес ще бъде показан и механизъм, който задължава фирмите авансово да уведомяват Европейски Съюз и да желаят позволение за експорт на ваксини за страни отвън блока.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предизвести, че може да се стигне до активиране на клаузи за изключителни обстановки от договорите на Европейския съюз поради дефицита на ваксини.

400 милиона дози от имунизацията си е дала обещание AstraZeneca за Европейски Съюз. Компанията съобщи обаче, че ще може да извърши едвам 40% от доставките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР