Европейският конкурс за детска песен Златни искри тази година започва

...
Европейският конкурс за детска песен Златни искри тази година започва
Коментари Харесай

Нови песни за деца с радиопремиера във Варна

Европейският конкурс за детска ария " Златни искри " тази година стартира с радиопремиера. Единадесетото изданието ще стартира с представянето на 18 нови песни на одобрени и млади български създатели.

Конкурсът “Златни искри ” е единственият у нас интернационален конкурс за детска ария, основана от професионални създатели, който се излъчва и в радиоефира. Българските песни финалисти можете да чуете за първи път още тази неделя, 15 октомври, в минутите след 10.00 ч. в ефира на БНР – Радио Варна, в предаването за българска попмузика „ Може би ДА ”.

Заедно с одобрените създатели на детска музика с състезанието тази година вземат участие младите композитори Рафаел Пашамов, Петър Койчев, Николай Райнов, известният денс§хаус тандем Fabrizio Parisi & The Editor, младата варненска авторка Виктория Беломъжова.

Слушателите ще могат да гласоподават за своята ария любимец от България, откакто чуят конкурсните песни до края на предаването. Песента любимец на слушателите ще получи специфична премия от Българското национално радио, както и специфичната премия на Радио Варна. Ще бъдат показани и песните на създатели от европейски страни, които също вземат участие в състезанието “Златни искри ”.

Предаването „ Може би ДА ” можете да. Всички песни спечелили ще бъдат показани и онлайн пред варненската аудитория на 22 октомври, неделя, в залата на Военноморския клуб. Европейският конкурс за детска ария „ Златни искри “ се провежда от фондация „ Откритие “ с поддръжката на Министерството на културата, сдружението за авторски права “Музикаутор ”, БНР, Радио Варна, Военноморски клуб-Варна и фонд Култура ” на Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР