Европейският комисар по транспорта Виолета Булц е готова да разгледа

...
Европейският комисар по транспорта Виолета Булц е готова да разгледа
Коментари Харесай

Булц е готова да разгледа българските възражения срещу предлаганите правила за товарните превозвачи

Европейският комисар по превоза Виолета Булц е подготвена да прегледа българските възражения против предлаганите правила за товарните превозвачи в Европейския съюз. Българските оферти ще бъдат импортирани за разискване на съвещанието, на което ще бъде готова срещата на транспортните министри от Европейски Съюз. Превозвачите ни обаче не анулират планувания митинг за 17 май.

Спорните проби, по които ще се търси компромис са точно почивките на водачите и дали да спят те в хотели. Еврокомисар Булц счита, че не трябва да се нарушават права на жители, като им се споделя къде да прекарват свободното си време. Тя прикани да се построяват сигурни паркинги, където колите да остават, само че не изключи опцията водачите да бъдат в кабините на транспортните средства по време на отмора, а когато пътуват пренос да не се начисляват командировъчни от приемащата страна.

Еврокомисарят беше безапелационна, че компромис е вероятен и сегашните правила би трябвало да се трансформират: " Правилата, които са в действие понастоящем не служат добре на европейския пазар. Те основават безпорядък ", сподели Виолета Булц.

Експертите на еврокомисаря, транспортното министерство и превозвачите незабавно ще приготвят текстове, за което бяха призовани: " Текстове, които дса допустими за българския транспортен отрасъл. Каквото зависи от нас подсигурявам, че ще бъдат положени оптимални старания ", сподели министър Московски. Това обаче не анулира планувания за 17 май митинг на превозвачите, които считат да изкарат камионите си по основни пътни артерии, в това число и в София, в деня на Срещата на върха на Европейския съюз.

Илиян Филипов заключи позицията на сектора: " Комисарката Булц одобри нашите минимални условия, само че ние сме обезпокоени съществено, тъй като, лобито, знаете в западните страни членки е много съществено. Да, ще протестираме. Ние в действителност сме застрашени от изгубване ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР