Европейският комисар по разширяването Йоханес Хан изрази надежда, че споразумението

...
Европейският комисар по разширяването Йоханес Хан изрази надежда, че споразумението
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Сделката за името на Северна Македония може да има „ефект на доминото“ в региона

Европейският комисар по разширението Йоханес Хан изрази вяра, че съглашението за разрешаване на разногласието за името сред Атина и Скопие може да има „ резултат на доминото “ на Балканския полуостров, предава електронното издание на вестник Kathimerini.

Коментарът на комисаря за така наречен Преспански контракт, който откри пътя на някогашната югорепублика към НАТО и Европейски Съюз, бе изработен в изявление пред Financial Times във вторник.
В същото изявление Хан съобщи, че Европейски Съюз „ надценява Русия и подценява Китай “, когато се опълчва на въздействието на конкурентни сили на Балканите. Той предизвести страните да не взимат огромни заеми от Китай и да не се включват в неговите инфраструктурни планове, като добави, че Съюзът би бил „ по-добър сътрудник “.

Сърбия, Черна гора, Косово, Албания, Босна и Херцеговина, както и Северна Македония може да се причислят към Европейски Съюз в случай че извършват критериите, акцентира комисарят.
Междувременно, Манфред Вебер, който е претендент на Европейската национална партия за ръководител на идната Европейска комисия, съобщи, че Турция не може да бъде част от Съюза, като добави, че ще приключи присъединителните договаряния в случай че стане ръководител на Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР