Европейският клубен шампион разгроми безапелационно с класическото 4:0 в петия

...
Европейският клубен шампион разгроми безапелационно с класическото 4:0 в петия
Коментари Харесай

Европейският шампион разнищи безличен Юве и завзе върха в групата

Европейският клубен първенец разгроми безапелационно с класическото 4:0 в петия кръг от груповата фаза на . След тази среща " сините " се качиха на първото място с 12 точки. Толкова имат и италианците, само че към този момент са с по-лоши индикатори в директните дуели, откакто във втория кръг победиха лондончани единствено с 1:0. Все отново и двата отбора са сигурни участници в идната фаза.
Челси продължи да е отличен в отбрана, като оня позволен гол при провалянето от Юве остава единствен досега през сезона в шампионата. Английският отбор съумя и да наруши серията от 4 следващи мача без триумф против британски тимове.
Освен това " сините " съумяха да завоюват едвам 2-рата си среща от последните 11 против италиански противници (6 загуби и 3 равенства в останалите). Днес обаче те бяха безусловно вездесъщи и не оставиха никакви подозрения кой е по-класният отбор.
През първото полувреме падна единствено един гол макар огромното им предимство, Той бе дело на бранителя Чалоба. През второто " пъкълът се отприщи ". Рийс Джеймс се отличи с следващ гол за сезона (56`), преди Хъдсън-Одой да направи резултата класичевски (58`) и най-после в последните секунди Вернер също да се разпише и да оформи крайния резултат.
Очаквайте още детайлности!

СЪСТАВИ
Челси: Менди, Рюдигер, Силва, Чалоба, Чилуел, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Хъдсън-Одой, Зиеш, Пулишич
Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Маккени, Рабио, Локатели, Бентанкур, Киеза, Мората
Мачът в Лондон стартира със съществено напрежение пред вратата на Ювентус. След две минути игра Канте откри с елегантно подаване Калъм Хъдсън-Одой, само че ударът на британеца бе париран от Бонучи.
Челси продължи да бъде тимът, който държеше топката съвсем от самото начало и създаваше една след друга офанзиви пред противниковата врата. В 23-ата минута Рийс Джеймс стреля изненадващо от директен свободен удар на не толкоз комфортна позиция, само че Шчесни внимаваше и избави.
25` - 1:0! Логичното се случи и Челси вкара. След центриране в наказателното поле Рюдигер отклони към своя сътрудник в защита Чалоба, който разстреля Шчесни от близко. Гостите имаха съществени искания и голът бе преразгледан, защото топката срещна Рюдигер в ръката, само че тя бе изцяло прилепена и в последна сметка попадението вярно бе зачетен.
Секунди по-късно Ювентус също стигна до 100%-ова голова обстановка. Мората бе великолепно изведен и видя излизащия да го пресрещне Менди, като го трансферира, само че топката бе изчистена малко преди голлинията от Тиаго Силва, който опази вратата си.
В 37-ата минута Рийс Джеймс бе открит отдясно и стреля доста рисково в далечния ъгъл, само че там Шчесни се отличи с повече от впечатляващо избавяне и мазета топката в ъглов удар.
Частта приключи с добър късмет за Ювентус. Киеза задържа топката добре към границата на наказателното поле, а по-късно комбинира с Бентанкур, който опита удар от междинна отдалеченост и добра позиция, само че той се оказа доста неакуратен.
Домакините започнаха по-активно и втората част и бързо-бързо постановиха контрола си посредством притежанието на топката и още веднъж редяха офанзивите си една след друга.
56` - 2:0! Закономерно се стигна до още едно попадение. Рийс Джеймс откри отбита топка по великолепен метод от дребен ъгъл и разстреля Шчесни.
58` - 3:0! Секунди по-късно композиция на Челси в наказателното поле на " бианконерите " и отлична солова акция на Зиеш доведоха до такава степен, че Хъдсън-Одой бе непокрит на непосредствена отдалеченост от Шчесни и нямаше никакви проблеми да го преодолее.
В 87-ата минута Вернер комбинира със Зиеш и го изведе в наказателното поле на съвършена позиция. Той опита да преодолее Шчесни, само че полякът се отличи с втора доста впечатляваща интервенция в срещата и избави вратата си от още един гол.
90+5` - 5:0! Вернер също се записа измежду голмайсторите, откакто Зиеш го откри пред самата голлиния на опразнена врата и го задължи да се разпише.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Вече споменахме за провалянето на Челси от Ювентус при срещата им от втория кръг. Любопитното е, че това бе и едиственият мач в шампионата досега, в който " сините " от Лондон позволиха попадение във вратата си.
Тази среща удължи и серията без победа на англичаните против този противник на 4 дуела (2 равенства и 2 загуби), като последните 2 за провали, при които даже не означават гол. Нов триумф за Масимилиано Алегри над Челси ще бъде исторически.
Първо, че няма различен тим, който е записвал 3 следващи победи в Шампионска лига против Челси, второ, че Ювентус ще се трансформира в единствения отбор, който е спечелил 4 следващи гостувания в европейските клубни шампионати против британски представители.
Юве е на противоположния полюс в Серия А, само че това най-много се дължи на мъчното начало. " Бианконерите " имат единствено 2 провали в последните си 11 публични мача (8 победи и 1 равенство), като също така лимитират противниците си до най-много 1 попадение в 7 от тези срещи.
Челси ще бъде доста усложнен против Ювентус и заради друга причина. Европейският първенец е спечелил единствено 1 от последните си 10 мача против италиански противници, като в останалите е записал 3 равенства и 6 загуби.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР