Европейският икономически и социален комитет и Европейската комисия организираха в

...
Европейският икономически и социален комитет и Европейската комисия организираха в
Коментари Харесай

Мария Габриел обяви следващите стъпки на ЕК за бърз напредък в областта на изкуствения интелект

Европейският стопански и обществен комитет и Европейската комисия проведоха в Брюксел среща на високо ниво на заинтригуваните страни по отношение на изкуствения разсъдък, която сплоти представители на бизнеса, университетските среди, гражданското общество, политици и неправителствени организации. На форума бяха разисквани идващите стъпки за ускорение на напредъка по тактиката на Европейски Съюз за изкуствения разсъдък, учредена на три стълба: индустриална конкурентоспособност, социално-икономическо влияние и правни и етични провокации.

На конференция след откриването на форума, българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел показа съответните дейности, които Европейската комисия предлага за активизирането на Европа към опциите и провокациите, свързани с изкуствения разсъдък.

За укрепването на софтуерния и индустриален потенциал на Европа ще бъде основана платформа за изкуствен интелект, която да разреши достъп до потребни запаси посредством обединен портал. Въпросът за изкуствения разсъдък ще бъде включен и в профила на някои от центровете за цифрови нововъведения в районите на Европейски Съюз. Така всяко дружество, без значение малко, приблизително или огромно, ще може да тества и интегрира решения за изкуствен интелект в продуктите и услугите си.

По отношение на ресурсите, Мария Габриел означи, че сега Европейската комисия влага към 500 милиона евро годишно в изкуствен интелект. Вероятно обществените и частните вложения в Европа ще доближат до към 20 милиарда евро до 2020 година. Българският еврокомисар съобщи обаче, че упоритостта би трябвало да бъде още по-висока и през идващото десетилетие вложенията да стигнат 20 милиарда на годишна основа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР