Европейският главен прокурор поиска Европейският парламент да отнеме имунитета на

...
Европейският главен прокурор поиска Европейският парламент да отнеме имунитета на
Коментари Харесай

Европейската прокуратура поиска имунитета на двама евродепутати

Европейският основен прокурор изиска Европейският парламент да отнеме имунитета на двама гръцки евродепутати, единият от които е забъркан в корупционния скандал, оповестява Euronews.

В изказване прокуратурата заяви, че настояването й е последвало отчет на Европейската работа за битка с измамите (OLAF) по отношение на " съмнение за машинация, която е в ущърб на бюджета на Европейски Съюз, по отношение на ръководството на парламентарните надбавки.

Двамата забъркани евродепутати са социалистката Ева Кайли, която неотдавна беше лишена от ролята на вицепрезидент на Европейския парламент поради хипотетичното й присъединяване в корупционния скандал, и Мария Спираки от дясноцентристката Европейска национална партия.

Европейският парламент удостовери, че е получил настояването и неотложно стартира нужната процедура. Но може да отнеме няколко седмици, преди Народното събрание да реши дали да смъкна имунитета на двамата евродепутати.

Кайли, която сега е в ареста по обвинявания в пране на пари и корупция отрече каквото и да било непозволено деяние.

В отговор на настояването на европейския основен прокурор Спираки съобщи: " С наслада одобрявам настояването да снема имунитета си, с цел да покажа, че нямам нито едно евро финансов спор с Европейския парламент. Въпросът се отнася до издръжката на мой някогашен сътрудник от чужбина, който имаше сериозен персонален проблем и отсъстваше известно време от Европейския парламент. Нямам връзка с Катаргейт, нямам връзка с различен случай. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР