Европейският фонд за военна помощ предвижда един милиард евро за

...
Европейският фонд за военна помощ предвижда един милиард евро за
Коментари Харесай

ЕК посочи, че подкрепата на ЕС за Украйна се приемат с единодушие

Европейският фонд за военна помощ планува един милиард евро за покриване на разноските по предоставеното военно съоръжение от запасите на страните, още толкоз средства са планувани за транспорта на пратките до Украйна. Държавите, които дават помощ от запасите си, се чака да изчислят какви количества да запазят, съгласно потребностите за личната им сигурност. Няма " остаряло " съоръжение - всяко съоръжение, което Украйна може да употребява, е належащо за отбрана от съветското нахлуване, съобщи представителят. Когато става дума за така наречен руско съоръжение - то е доста значимо и имаше решаваща роля при започване на войната, тъй като украинските военни го познават. Щом едно оръжие може да бъде употребявано, то способства, заключи той.

 

Не може да се каже, че Европейски Съюз покрива разноските за даване на съоръжение с отпаднала нужда - Украйна дефинира от какво има потребност. Даваме това, което се желае и можем да осигурим. Изплащането на разноските със средства от фонда е в ръцете на страните от Европейски Съюз, те дефинират разпоредбите, уточни представителят в отговор на въпрос, обвързван с медийни изказвания, че някои европейски страни изпращат на Украйна остаряло съоръжение, само че чакат възобновяване на разноските по цени за ново.

Държавите преценят дали да разгласят намерено изискванията за покриване на разноските за предоставеното военно съоръжение на Украйна. Много условия не може да бъдат оповестени към този момент, до момента в който войната продължава, разясни представителят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР