Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26

...
Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейския ден на езиците

Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември, по самодейност на Европейската комисия и Съвета на Европа.
На самия ден или в седмиците преди и след 26 септември на разнообразни места в Европа се организират езикови уроци, игри, полемики, конференции, радио излъчвания, състезания с присъединяване на езикови и културни институти, асоциации, университети и учебни заведения, оповестиха от софийския пресофис на Европейска комисия.
По мотив на Европейския ден на езиците през 2018г. в България се провеждат от 16:00 ч. в Мраморното предверие (ет. 1) на Столичната библиотека ще бъде открита пътуваща галерия на издания на „ Пинокио “ на 36 езика. Ще има по нещо както за дребните гости, по този начин и за по-големите възпитаници: многоезично четене на фрагмент от „ Пинокио “ на над 12 езика, езикова викторина, къса драматизация на фрагмент от книгата от артисти от спектакъл,,Възраждане “ (за малките), съревнование за редене на пъзел по илюстрации от книгата (за малките), конкурс за костюм, прическа и грим на воин от книгата (за малките). Изложбата ще бъде отворена за гости от 4 до 24 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР