Европейският бизнес очаква от българското председателство на Съвета на ЕС

...
Европейският бизнес очаква от българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Подкрепа за обсъждането на следващата Многогодишна финансова рамка очаква европейският бизнес от българското председателство


Европейският бизнес чака от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз да поддържа разискването на идната Многогодишна финансова рамка /МФР/, предава Българска телеграфна агенция. Това излиза наяве писмо на управлението на BusinessEurope до премиера Бойко Борисов, публикувано от Българската стопанска камара. От организацията на европейския бизнес припомнят, че предлагането за идната МФР ще бъде оповестено най-рано през май 2018 година и акцентират, че би било потребно българското председателство да поддържа напъните на Комисията за прогрес в полемиките по съответни въпроси. Времевата рамка за приемане на предлагането за МФР ще бъде доста къса - в случай че задачата е реализиране на съглашение преди европейските избори в средата на 2019 година, акцентират от BusinessEurope.

" Ако не реализираме единодушие по предлагането до този миг, това ще има съществени последствия: най-вероятно ще значи договорка в последната минута, последвана от съществени закъснения в стартирането на стратегиите през 2021 година и изгубена година за вложения от бюджета на Европейски Съюз, както се случи през 2014 година ", написа в писмото с целите и упованията на европейския бизнес от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Европейският бизнес декларира нуждата от гарантиране на това, че Европа ще остане едно от най-хубавите места в света за живот и работа, като прави нужните стопански и обществени промени. За да защитим нашия обществен модел, ние би трябвало да го модернизираме, а с цел да можем да финансираме мрежи за обществена сигурност, ние би трябвало да сме конкурентоспособни, се обръща управлението на BusinessEurope към премиера. Според европейския бизнес е належащо унищожаване на неустойчивостта в трудовото законодателство, понижаване на несъразмерните разноски за труд, които не са свързани със заплатите, да се обърне внимание на несъответствията в уменията, да се насърчи подвижността и законната миграция и да се отстранен " клопките " на безработицата.

Друг акцент в писмото на европейския бизнес в подтекста на българското председателство е обвързван с реализиране на прогрес при разискването на Икономическия и паричния съюз, индустриалната тактика на Европейски Съюз, развиване на единния пазар, незабавно довеждане докрай на цифровия обединен пазар.

Европейският бизнес акцентира също, че от основно значение е Европейски Съюз да предизвиква амбициозна комерсиална политика. " Европейски Съюз не би трябвало да се въздържа от световна конкуренция, само че би трябвало да укрепи способността на всички компании да се оправят с тази световна конкуренция, да пази и да дава приоритет на ползите на европейските жители и предприятия ", написа в писмото до премиера. Според европейския бизнес това включва и договарянето на всеобхватни модерни търговски съглашения, водещи до засилено интернационално съдействие и международна комерсиална система, основана на демократични правила. Тези съществени правила би трябвало да бъдат непокътнати във всички законодателни ограничения и решения, взети на равнище Европейски Съюз и на национално ниво, се показва в писмото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР