Европейския парламент започва проверка, след като жест на българския евродепутат

...
Европейския парламент започва проверка, след като жест на българския евродепутат
Коментари Харесай

Експерти: Жестът на Джамбазки вероятно не е нацистки, но той има репутационен проблем

Европейския парламент стартира инспекция, откакто жест на българския евродепутат Ангел Джамбазки провокира скандал в пленарната зала. Много го оприличиха на нацисткия привет от времето на Адолф Хитлер. „ Господин Джамбазки е направил един натурален за него жест, само че подложен в европейски подтекст, той наподобява по друг метод “, разяснява социологът доцент Мира Радева в „ Тази заран “.

Според нея този жест е „ индикативен за „ ценностен разлом “, У нас не е отделя задоволително внимание на езика на тялото, той се неглижира, не се преподава в учебно заведение, а той основава първичното усещане в другите.

„ Склонен съм да имам вяра, че Джамбазки не е направил нацистки привет, само че той има репутационен проблем. Ако Мира (Радева) направи този жест, никой няма да сметне, че е нацистки привет и ще решат, че това е инцидентен жест. Но при него е израз на самото му мислене и един вид враждебна тирада “, разяснява медийният специалист Георги Лозанов.

Според него националистите не могат да схванат, че запазването на личната културна еднаквост не значи да си неприятелски към другите. Има разнообразни ползи, които могат да съжителстват. За случилото се в този момент, принос имат и предходните произшествия с тирада на омразата към другите от страна на Джамбазки в Екологичен потенциал.

***Сн. БТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР