Европейските власти в Брюксел заявиха, че работи с всички сили

...
Европейските власти в Брюксел заявиха, че работи с всички сили
Коментари Харесай

ЕК работи с всички сили за спешна намеса на енергийните пазари

Европейските управляващи в Брюксел обявиха, че работи " с всички сили " за незабавна интервенция на енергийните пазари, с цел да облекчи разноските за потребителите и промишленостите, откакто цените на газа напоследък доближиха рекордни равнища.

Във вторник Европейска комисия съобщи, че работи върху краткосрочни механизми за понижаване на въздействието на по-високите цени на силата, които би трябвало да бъдат показани през идващите седмици, оповестява " Файненшъл таймс ", представен от БНР.

Служители на Комисията обаче подчертаха, че е малко евентуално те да бъдат показани преди изключителната среща на енергийните министри на Европейски Съюз на 9-и септември.

Германия може да обмисли ценови таван на газа в Европа
Същевременно Европейският съюз работи и върху по-дългосрочна структурна промяна на своя енергиен пазар, при който цените на електрическата енергия са свързани с най-скъпата форма на сила, като по този метод покачват сметките за ток в сходство с високата цена на природния газ. Предложения за това се чакат при започване на идната година.

Краткосрочните ограничения, оценени от Европейска комисия, включват тавани на цените на газа, по-подробни насоки за страните членки за използване на налог върху ненадейно високите облаги на енергийните компании и налагане на съкращения в търсенето и потреблението.

Комисията сподели, че макар по-нататъшните съкращения на доставките на газ от Русия, Брюксел не има вяра, че обстановката към момента е задоволително неприятна, с цел да стане наложително авансово контрактуваното непринудено понижение с 15 % на потреблението на природен газ.

В понеделник ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Комисията работи върху " незабавна интервенция и структурна промяна на пазара на електрическа енергия " на фона на внезапно покачващите се цени на силата в Европейския съюз. Тя съобщи, че актуалният енергиен пазар на Европейски Съюз " към този момент не е подобаващ за тази цел " и че е нужен нов модел, " който в действителност действа и ни връща към постигането на баланс “.

Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз диверсифицира доставките на природен газ " със светкавична скорост " и че доставките на газ от източници, разнообразни от Русия, са се нараснали с 31 милиарда кубически метра от януари насам, компенсирайки неотдавнашните съкращения на съветските газови доставки за Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР