Европейските цени на електроенергията скочиха до нов рекорд, тъй като

...
Европейските цени на електроенергията скочиха до нов рекорд, тъй като
Коментари Харесай

Основните цени на електроенергията в Европа се удвояват за два месеца със задълбочаването на кризата

Европейските цени на електрическата енергия скочиха до нов връх, защото природният газ продължи да се повишава, изостряйки енергийната рецесия, която заплашва да потопи района в криза.

Тарифите за електрическа енергия през идната година в Германия се покачиха с 3,7% до 477,50 евро за мегаватчас на тържищата. Това е съвсем шест пъти повече от същото време на предходната година, като единствено за последните два месеца цената се е удвоила.

Пазарът се движи от опасения дали лимитираните газови ресурси в Европа ще могат да генерират задоволително електрическа енергия тази зима. Ядреният потенциал на Франция е извънредно невисок, което понижава опцията за експорт на електрическа енергия през идващите месеци.

Цените за ден напред в Германия и Англия също сложиха върхове в понеделник, сигнализирайки за мощно надуване на климатиците, като жегата и сушата в целия континент оказват напън върху инфраструктурата в кратковременен проект.



Повишаването на цените на силата вреди на сметките на семействата и разноските за всичко - от готвене до отопление. Енергията подтиква инфлацията в цяла Европа, повишавайки потребителските цени до двуцифрени числа.

Според Фабиан Ронинген, анализатор в „ Ристад “ няма ясни признаци, че " рисковото " нарастване на цените скоро ще отшуми. Слабите нуклеарни, водноелектрически и въглищни мощности на континента не са задоволителни, с цел да облекчат този напън, сподели той.

Основните фючърси холандски газ през идващия месец разшириха облагите от предходната седмица, изкачвайки се с 4,2% в Амстердам. Цената е повишена повече от два пъти от юни насам.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР