Европейските товарни кораби се опитват всячески да доставят руски суров

...
Европейските товарни кораби се опитват всячески да доставят руски суров
Коментари Харесай

Гръцки танкери отиват до Сибир, за да товарят руски петрол


Европейските товарни кораби се пробват по всякакъв начин да доставят съветски недопечен нефт, до момента в който към момента могат, преди новите наказания против Москва, които би трябвало да влязат в действие на 5 декември.

Откакто Русия и Украйна са във война, Съединени американски щати и други западни страни стопираха да употребяват съветска сила или дадоха обещание да се откажат от нея напълно в бъдеще. След въвеждането на нови наказания корабите, пренасящи глобен недопечен нефт, към този момент няма да могат да получават застрахователно покритие, което значи, че тяхното корабоплаване ще бъде нелегално.

От началото на войната доставките както за Китай, по този начин и за Индия, както и за Саудитска Арабия, внезапно се усилиха, предава Business Insider.

Индия да вземем за пример мина от съвсем нулев импорт дневно съветски недопечен нефт до съвсем един милион барела дневно предишния месец, демонстрират данните на Vortexa. Китай също съвсем удвои вноса на съветски недопечен нефт сред февруари и юни.

Докато Европа се приготвя да спре изцяло доставките на съветски недопечен нефт, гръцките притежатели на танкери са нараснали търговията, съгласно отчет на Wall Street Journal.Гръцките танкери изминават големи дистанции, с цел да стигнат до Сибир, който нормално е дестинация за китайски и съветски танкери.

Междувременно европейските танкери също вземат участие в прехвърляния от транспортен съд на транспортен съд, до момента в който са в морето, способ, предопределен да скрие произхода и местоназначението на стоките.

Десетки от тези морски обмени са осъществени през последните месеци покрай Гърция, съгласно отчета, като търговците прибавят, че някои танкери изключват транспондерите си, с цел да скрият местоположението си. Нещо повече: откогато стартира войната, все по-голям размер съветски нефт се изпраща " по незнайна дестинация ", защото внимателните купувачи се пробват да избегнат връзки с Москва.

" Виждаме, че гръцки компании обезпечават съвсем най-големия флот от танкери за превозване на съветски нефт ", сподели украинският президент Володимир Зеленски пред присъстващите на видеоконференция по-рано този месец. Сигурен съм, че това не дава отговор на ползите нито на Европа, нито на Гърция, нито на Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР