Европейските стартъпи като Circ, Voi или Tier влизат в битка

...
Европейските стартъпи като Circ, Voi или Tier влизат в битка
Коментари Харесай

Германия е новият терен за конкуренция между производителите на електрически скутери

Европейските стартъпи като Circ, Voi или Tier влизат в борба против одобрените си съперници от Съединени американски щати като Lime или Bird.

© Esha Vaish След като кметът на Париж Ан Идалго даде обещание да се оправи с " анархията ", породена от бързото разпространяване и мощния интерес към новите електрически скутери в града, бизнесът на доста компании пострада. Миналата година половината от производителите на транспортните средства в страната са прекратили или съкратили интервенциите си, написа Financial Times. Това е повода в този момент да търсят ново поле за развиване. В случая то е прилежаща Германия, която легализира електрическите скутери предишния месец.

Новата вълна

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Новата фикс идея в Германия са скутерите ", споделя Борис Митермюлер, който е съосновател на Circ, една от първите компании, които ще стартират активност в страната. " Времето е отлично. Имаме и движеща мощ. Дори сме сюрпризирани ", прибавя той.

Европейските стартъпи като Circ, Voi или Tier влизат в борба против одобрените си съперници от Съединени американски щати като Lime или Bird, с цел да се открият в Германия. Специфичните условия за транспортните средства, като да вземем за пример това да имат двойни спирачки или да имат регистрационен номер, принуждават новите компании да създават специфични за немския пазар модели.

" Това е идната война, Германия ще бъде новият Париж ", споделя основният изпълнителен шеф на Dott Максим Ромейн. Това подхранва нов механизъм за набиране на средства във към този момент пренаселения европейски пазар за подвижност. Амстердамската Dott разгласи в петък рунд от 30 млн. евро, а ръководителите на Circ и Voi обявиха, че водят договаряния с вложителите за набирането на нов капитал.

" Европа се отваря, като стартира от Германия ", разяснява Митермюлер. " Очевидно е, че би трябвало да си набавим повече капитал ", прибавя той.

Рекордният брой стартъпи в Париж - градът, който бързо се трансформира в един от най-големите в света пазари на скутери, ще бъде решителен за вложителите. Повече от 1.5 милиарда $ към този момент са набрани от компании за скутери в международен мащаб, а малко повече от две години са минали, откогато новата транспортна идея беше показана.

Далеч от Париж

Според някои оценки повече от 20 хиляди скутери са обикаляли улиците на Париж в последните месеци. Въпреки забавянето през зимата, растежът се е възвърнал с идването на пролетта. " Това беше най-конкурентният пазар, като изключим, че напоследък всеки се пробва да пробие на него ", споделя Ромейн.

" Не е елементарно. Градът в действителност е огромен и по тази причина чисто оперативно е мъчно да се ръководи ", прибавя още той. Въпреки че потвърди, че бизнесът със скутери може да е сполучлив, общината беше принудена да вземе ограничения поради неконтролируемото държание, до което доведоха, след недоволства от жителите.

" Положението е близо до безредица и е доста мъчно за град като нашия да се оправи с тази услуга ", съобщи кметът на Париж Ан Идалго предходната седмица. Производителите на скутери оспорват това изказване, като извеждат изгодите от транспортните средства - да вземем за пример понижаване на замърсяването на въздуха и броя на колите в крайградските зони.

" Впечатляващо е да видиш какъв брой бързо един град може да се промени, само че в това време да забележиш и проблематичните точки ", разяснява Фридрих Хйелм, който е основен изпълнителен шеф на Voi. Като причина за настоящето състояние със скутерите, той дефинира това, че " има няколко непрофесионални, компании, които пробват шанса си ". " Разбираме за какво хората се ядосват ", споделя той.

Засега Voi е " поставила на пауза " интервенциите си в Париж, до момента в който усъвършенства продуктите си. Компанията обаче възнамерява да се завърне с цялостен потенциал " до няколко седмици ". От Tier също изясняват, че краткотрайно са изтеглили скутерите си от улиците в Париж, до момента в който не пуснат новия си модел до няколко седмици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР