Европейските социалисти са подложени на нарастващ натиск да изгонят Роберт

...
Европейските социалисти са подложени на нарастващ натиск да изгонят Роберт
Коментари Харесай

Призовават европейските социалисти да изключат партията на Фицо

Европейските социалисти са подложени на възходящ напън да изгонят Роберт Фицо , който е подготвен да се върне на власт в Словакия, откакто неговата партия " Посока "  спечели изборите предишния уикенд с антиукраинска платформа, написа " Политико ".

Фицо, който е в позиция да образува съдружно държавно управление, на фона на, само че в този момент съумя да завоюва, като предложи да се приключи военната поддръжка за нейната съседка Украйна и критикувайки глобите на Европейски Съюз против Русия, задейства паника в Киев и Брюксел.

По време на пресконференция в Европейския парламент във вторник, лидерът на Европейската национална партия Манфред Вебер съпостави словашкия политик с унгарския министър председател Виктор Орбан , който извади своите евродепутати от дясноцентристката група на Вебер през 2021 година, до момента в който ЕНП обмисляше да го изключи.

" Винаги, когато слушаме Фицо, звучи като Орбан ", сподели Вебер , имайки поради позицията на словака по отношение на Русия и " към малцинствата " в страната му. " Това, което запитвам, е развой на изясняване от страна на социалистите, какво вършат в този момент с члена на личното си семейство? "

Влиятелният евродепутат-социалист Педро Маркес направи разграничаване сред наличието на акцията на " Посока " - която беше белязана от хомофобска изразителност , да вземем за пример - и политиките, които биха могли да бъдат признати, в случай че тя образува държавно управление.

" Ако това продължи, в случай че това премине от изразителност към деяние в ново държавно управление, може да стартира развой на наказания и процесът на експулсиране може да бъде едно от дейностите ", сподели португалският народен представител.

" Ние не подценяваме значимостта на казаното по време на акцията ", настоя Маркес.  " Ето за какво към този момент го разгледахме на партийно равнище преди месеци и имаше подобаваща полемика със " Посока ".

Маркес сподели, че социалистите и демократите в Европейския парламент ще работят задружно с по-широката Партия на европейските социалисти (ПЕС) под чадъра на Европейски Съюз, която включва партията на Фицо. 
 Полша и Чехия връщат инспекциите на границата със Словакия
Полша и Чехия връщат инспекциите на границата със Словакия

Заради мигрантския напън

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР