Европейските правителства не използват достатъчно предимствата от силния растеж на

...
Европейските правителства не използват достатъчно предимствата от силния растеж на
Коментари Харесай

Според МВФ Европа не използва добрия икономически растеж за реформи

Европейските държавни управления не употребяват задоволително преимуществата от мощния напредък на европейската стопанска система, с цел да понижат дълга си и да вкарат промени, се споделя в оповестената във вторник прогноза на Международния валутен фонд (МВФ).

Според прогнозата на МВФ растежът в напредналите европейски стопански системи, изключително в еврозоната, ще се забави до 2.3% през тази година по отношение на 2.4% през 2017 година и по-късно до 2% през 2019 година.
Европейската комисия планува същото закъснение в растежа.

" Предвид икономическите вероятности, които не престават да се усъвършенстват в кратковременен проект, само че не са толкоз положителни в средносрочен проект, политиците би трябвало да се възползват от момента, с цел да основат пространство за стопански маневри и да наблегнат на икономическите промени, с цел да се възползват от капацитета на напредък ", се споделя в прогнозата на МВФ.

Въпреки мощния напредък, някои от най-големите стопански системи в еврозоната като Франция, Италия или Испания се забавиха да понижат бюджетния си недостиг, до момента в който други като Белгия усилиха недостига си.

МВФ отбелязва също по този начин, че мощният стопански напредък дава опция за по-бързо задълбочаване на икономическата интеграция в еврозоната. Това може да стане преди всичко посредством завършването на банковия съюз, който към този момент разполага с един контролен орган за банките в еврозоната, само че към момента му липсва взаимна скица за гарантиране на депозитите.

С излизането от Европейски Съюз през март 2019 година на най-големия финансов център - Англия, Европейски Съюз би трябвало да форсира основаването на съюз на финансовите пазари, с цел да разшири опциите за финансов избор на дребните и междинни компании, да хармонизира законите за неплатежоспособност и да отбрани правата на трансграничните вложители, счита МВФ.

Международният валутен фонд застана зад концепцията за основаването на " паричен пул " за 19-те страни в еврозоната, който да подкрепи техните стопански системи против рецесии. Става дума за " централен фискален потенциал ", какъвто валутният съюз все още няма. Според МВФ въпросният фискален потенциал би трябвало да работи въз основата на заеми.

Страните от еврозоната също разискват концепцията за сходен бюджет, който е основан на заеми, и може да е част от повсеместен дълготраен бюджет на Европейски Съюз, както предложи Европейската комисия по-рано този месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР