Европейските медии днес съобщават, че Нидерландия ще изгони 17 руски

...
Европейските медии днес съобщават, че Нидерландия ще изгони 17 руски
Коментари Харесай

Посолствата на Русия опустяват - Европа масово гони нейни дипломати

Европейските медии през днешния ден оповестяват, че Нидерландия ще изгони 17 съветски дипломати, Белгия – 21, Ирландия – 4, а Чехия – 1. Вчера и Република Северна Македония се лиши от наличието на 5 съветски дипломати.

Външният министър на Нидерландия Волке Хукстра съобщи, че това са „ разузнавачи, командировани към съветските посолства под прикритието на дипломати “, които съгласно него са опасност за сигурността на страната.

На 23 март полските управляващи взеха решение да екстрадират 45 съветски дипломати, за „ действия, несъвместими с дипломатическия статут “. Полското министерство на външните работи съобщи, че изгонването е в съгласие със съдружниците на страната. Някои от изгонените дипломати са чиновници на посолството във Варшава, в което работят към 50 дипломати.

Полската организация за вътрешна сигурност даде на Министерството на външните работи материали, свидетелстващи, че въпросните изгонени дипломати и сътрудниците им са осъществявали разследващи интервенции, ориентирани против стабилността в Полша и застрашаващи националните ползи и сигурността й.

Преди това България, Латвия, Литва и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР