Европейските лидери ще се опитат да убедят България да помогне

...
Европейските лидери ще се опитат да убедят България да помогне
Коментари Харесай

Шеф в ЕК намекна: Евролидерите ще се опитат да убедят България за оръжия за Украйна

Европейските водачи ще се опитат да убедят България да помогне за въоръжаването на Украйна с муниции, се разбра от думите на заместник-председателя на Европейската комисия по прозрачността и полезностите Вера Йоурова. 
Прочетете още
" Няма специфични ограничения и процедури. Винаги има способи за договаряния и увещание на една или друга страна в нуждата от ограничения за доставяне на Украйна с нужните оръжия и муниции. Мисля, че тези ограничения заслужават много внимание и би трябвало да бъдат взети допустимо най-бързо ".

Помощта за Украйна и изпращането на муниции ще бъде измежду главните тематики на Европейския съвет на 29 и 30 юни, сподели Йоурова след съвещание на Съвет " Общи въпроси " в Брюксел.

България, Ирландия и Дания са единствените три страни-членки, които към момента не са се включили към плана за взаимни поръчки на муниции под егидата на Европейската организация за защита. На последния Европейски съвет през март президентът Румен Радев бе безапелационен, че в случай че създава снаряди по поръчка, страната ни ще сложи експлицитното изискване те да не отидат в Украйна.

Утре Европейският парламент ще гласоподава на пленарна сесия в Брюксел проектозакон за увеличение на европейското произвеждане на муниции и ракети.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР