Европейските лидери се сбогуваха с германския канцлер Ангела Меркел с

...
Европейските лидери се сбогуваха с германския канцлер Ангела Меркел с
Коментари Харесай

Като Рим без Ватикана- евролидерите се сбогуват с Меркел

Европейските водачи се сбогуваха с немския канцлер Ангела Меркел с прочувствено видео. След 16 години на поста, за 107-ми и евентуално финален път тя взе участие в среща на върха на Общността. Дългото две минути видео беше пуснато в залата преди да стартират диалозите всъщност.

В прощалното си слово ръководителят на Европейския съвет сподели, че от тук нататък диалозите без нея ще бъдат като " Рим без Ватикана " и " Париж без Айфеловата кула ".

На собствен ред германската канцлерка Ангела Меркел, която се готви да напусне политическата сцена, изрази терзания за бъдещето на Европейски Съюз, като съобщи, че наследниците й ще бъдат изправени пред съществени проблеми, засягащи върховенството на закона, миграцията и стопанската система, съобщи Франс прес.
При отдръпването си от канцлерския пост оставям Европейския съюз " в обстановка, която ме тормози ", съобщи Меркел.

" Преодоляхме голям брой рецесии, само че към момента имаме серия нерешени проблеми ", акцентира тя след срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, която се чака да бъде последната с нейно присъединяване.

Меркел акцентира също, че вземаните от страните членки ограничения против повишаването на цените на силата не би трябвало да пречат на прекосяването към възобновими енергийни източници, съобщи Ройтерс. " Средносрочният или дълготраен преход на нашите енергийни ресурси би трябвало да се движи в посока към климатична индиферентност и краткотрайни покачвания на цените на електрическата енергия не би трябвало да попречват това ", акцентира канцлерката на конференцията. Тя добави, че полемиките на европейските водачи за неотдавнашното покачване на цените на електрическата енергия са довели до цяла серия от съответни ограничения, които страните членки могат да употребяват, с цел да реагират при потребност в сходни обстановки

Но въпреки всичко, в случай че немските политически партии не съумеят да се договорят за държавно управление доникъде на декември, Меркел ще би трябвало да взе участие в още една среща на върха в Брюксел, съобщи Нова телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР