Европейските лидери остават разединени по въпроса кой да заеме ръководните

...
Европейските лидери остават разединени по въпроса кой да заеме ръководните
Коментари Харесай

Без конкретно решение приключи лидерската среща в Брюксел

Европейските водачи остават разединени по въпроса кой да заеме управителните постове в европейските институции. Това стана ясно след края на лидерската среща на върха в Брюксел.

Европейският съвет довечера не е обсъждал имена на претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия. Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от Българска телеграфна агенция.

Снимка: EPA

Той добави, че разискването на имена може да се чака на срещата на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз през юни. Туск означи, че съгласно участниците в днешното съвещание не може определянето на ръководителя на Европейска комисия да стане автоматизирано.

Нашата страна беше показана от Бойко Борисов, който дефинира срещата като пазарлъци. Преди началото на срещата министър председателят разяснява, че предстоят оставки в ГЕРБ макар успеха на изборите в народен мащаб.
Борисов: Ще има метаморфоза на структури поради местата, където ГЕРБ губи "В Добрич и Плевен ще шетам всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни ", съобщи министър председателят
В Брюксел довечера се сблъскаха два лагера. Единият застава зад претендента за ръководител на Европейска комисия на ЕНП Манфред Вебер. Вторият лагер е корав съперник на системата с водещи претенденти на политическите партии в Европарламента и желае да наложи консенсусна фигура, отвън препоръчаните.

Този Европейски съвет приключва с очевидно разделяне на лагерите и сензитивно разделяне във френско-германската двойка.

Следващ опит за намиране на консенсусни фигури за управителните постове в европейските институции ще бъде изработен през юни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР