Европейските либерали безапелационно гласуваха за едновременното приемане на България, Румъния

...
Европейските либерали безапелационно гласуваха за едновременното приемане на България, Румъния
Коментари Харесай

Партията на Европейските либерали се застъпи за България по темата Шенген

Европейските либерали безапелационно гласоподаваха за едновременното приемане на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Това се случи на Съвета на партия АЛДЕ, който се събра на второто си съвещание за годината в Братислава, Словакия. В Съвета на либералите взе присъединяване и делегация на Движението за права и свободи (ДПС), съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се насъобщение от офиса на евродепутата Илхан Кючюк.

След оповестяването на решението на Нидерландия, че ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, с неотложна неотложност Съветът на АЛДЕ гласоподава резолюция за приемането на България, Румъния и Хърватия дружно в Шенген.

В текста ясно е разказана позицията на Европейска комисия, която признава, че страните извършват нужните условия за присъединение към Шенгенското пространство и приканва Съвета на Европейски Съюз да предприеме нужните стъпки за приемането им.

В резолюцията е подчертана безапелационната позиция на групата „ Обнови Европа “ в Екологичен потенциал, която упорства за завършек на дискриминационното изключване, което оказва негативно влияние върху свободното придвижване на жители и вреди на единния пазар. В умозаключение текстът гласи: „ Партиите членки на АЛДЕ да изразят обществено поддръжката си за присъединението на България, Хърватия и Румъния към Шенген. “

В качеството си на водач на европейските либерали, българският евродепутат Илхан Кючюк изрично съобщи: „ България има право да бъде част от Шенген, тъй като дава отговор на всички критерии, които регламентират това участие. Единайсет години комисията и Народното събрание настоятелно приканват за решение на Съвета и признават готовността на България и Румъния, само че без резултат. Двойният стандарт основава чувство за неправда у жителите. Въпрос на мощна политическа воля и отговорност е България да стане пълновръстен член на Шенген. Българските жители не са по-малко европейски жители. Решението на нидерландското държавно управление е незаслужено! “

По думите на Кючюк Европейски Съюз не може да бъде геополитически артист, в случай че съществува двоен стандарт за страните членки.

По време на Съвета, в който присъединяване от Движение за права и свободи взеха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели и Валентин Тончев, консултант към делегацията на Движение за права и свободи в Екологичен потенциал, либералите дебатираха и одобриха още резолюции за войната в Украйна, енергийната рецесия и високата инфлация, както и ескалацията в Иран и митингите в Китай, се показва в известието.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР