Европейските институции и Гърция постигнаха техническо споразумение за реформите, които

...
Европейските институции и Гърция постигнаха техническо споразумение за реформите, които
Коментари Харесай

Брюксел и Атина постигнаха техническо споразумение


Европейските институции и Гърция реализираха техническо съглашение за промените, които би трябвало да се проведат, с цел да се затвори последната част от програмата за подкрепяне, заяви Европейската комисия.

„ Беше реализирано съглашение на равнище специалисти по пакет промени, нужни за довеждане докрай на четвъртия обзор на програмата на Европейския механизъм за непоклатимост ", се споделя в официалното съобщение.

Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от министрите на финансите на страните от еврозоната по време на заседание на еврогрупата на 24 май в Люксембург.

„ Гръцките управляващи имат за цел да приложат в деяние тези ограничения допустимо най-бързо преди съвещанието на еврогрупата на 21 юни 2018 “, се споделя в изказването на Европейската комисия.

В края на април министрите на финансите на страните от еврозоната дефинираха датата 21 юни за реализиране на съглашение за методите на излизане на Гърция от стратегиите за подкрепяне, които работят от 8 години, в това число и ограниченията за облекчение на дълга й - въпрос, по който страните остават разграничени. Гърция, която се е върнала към напредък през 2017 година след девет години дълбока криза, би трябвало дефинитивно да излезе от програмата за подкрепяне на 20 август.

Цялостното съглашение, по което страните от еврозоната би трябвало да се схванат, би трябвало да включва и ограничения за облекчение на дълга на страната, който продължава да е грамаден – 178% от Брутният вътрешен продукт през 2017 година

На 21 юни би трябвало да бъде сбъднат последния обзор на програмата за подкрепяне, която планува използване на 88 нови промени в подмяна, на които страната да получи нова финансова инжекция в края на юли сред 10 и 12 милиарда евро.

Тези пари би трябвало да обезпечат на Гърция финансова основа за първите 18 месеца след излизането й от програмата за финансова помощ. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР