Европейските еколози са възмутени: лидерите на ЕС са готови да

...
Европейските еколози са възмутени: лидерите на ЕС са готови да
Коментари Харесай

Европа предава принципите си заради заплахата да остане без газ

Европейските еколози са възмутени: водачите на Европейски Съюз са подготвени да се откажат от редица „ зелени правила “, които бяха толкоз шумно обявявани напълно неотдавна. Опасността от световното стопляне се оказа доста по-малко заплашителна от проблемите, които може да донесе дефицитът на съветски газ. Как Европейски Съюз търси излаз от тази алтернатива и може ли в последна сметка да го откри?

Ако не можете, само че в действителност желаете, тогава можете. Като че ли водещите страни в Европейския съюз се управляват от този принцип.

Как да се обезпечи на Европа топлота и сила, в случай че Европейски Съюз, под натиска на Съединени американски щати и по волност на личните си недалновидни политици, решително върви към отвод от съветски нефт и газ? Просто би трябвало да се откаже да извършва по този начин наречената “Зелена сделка”. Този величествен пакт, признат от Европейската комисия преди три години, съдържа проект за цялостно унищожаване на излъчванията на парникови газове и замърсяването като цяло. Включително, да вземем за пример, отвод от коли с мотори с вътрешно горене.

Изглежда управлението на Европейски Съюз си спомни националната мъдрост „ няма правила без изключения” и си разреши по изключение да „ забрави” за програмата за нулиране на излъчванията на CO2 в атмосферата. Временно несъмнено. Докато казусът се реши. И когато се реши, ще се види по какъв начин ще се действа.

Господари на думата си: сами я дават, сами си я връщат

По-специално, през последния уикенд в Мюнхен, на срещата на върха на Г-7, водачите на Германия и Италия предложиха да се преразгледа позицията на „ Седемте “ във връзка с екологизирането на силата. Олаф Шолц и Марио Драги стигнаха до извода, че сега няма задоволително чиста атмосфера в света за всички, тъй че те ще би трябвало да избират: кой ще се радва на естествен живот и кой ще страда от парниковия резултат.

Най-общо казано, изискванията на огромната Зелена договорка на Европейски Съюз включват, наред с други неща, отвод на европейските страни да влагат в планове, свързани с добива на изкопаеми енергийни запаси. И затова предлагането за вложение в планове, свързани с добива на петрол и газ, трябваше да се схване от останалите членове на Г-7 и от целия свят към тях като съществено изопачаване. Но в последна сметка водачите на Германия и Италия Шолц и Драги предложиха да влагат в планове за рандеман на изкопаеми първични материали, ситуирани на територията на страни от третия свят.

За самодейността Олаф-Марио беше обявено от “Блумбърг”: „ Германия предложи на страните от Г-7 да отстранен доброволната възбрана за вложения в изкопаеми горива в страните отвън първите седем международни сили. Италия поддържа тази концепция, отбелязвайки, че Г-7 би трябвало да признае, че са нужни държавно подкрепени вложения в газовия бранш като краткотраен отговор на актуалната енергийна рецесия. Освен това в плана се прибавя, че „ това би трябвало да бъде направено в сходство с нашите климатични цели и без да се основава блокиращ резултат на страни, нарушаващи Зелената договорка с техните вложения в изкопаеми горива. “

Малко по-късно, съгласно “Ройтерс”, италианският министър председател е добавил, че делегатите на срещата " към този момент разискват дали доброволната възбрана може да бъде анулирана, без да се компрометира задължението за понижаване на излъчванията на CO2 до нула и по какъв начин да стане това ".

„ Може би декларацията ще съдържа дефиниция, че вложенията в изкопаеми енергийни източници би трябвало да бъдат позволени в границите на несъмнено време “, сподели един от дипломатите на Европейския съюз. „ Това предложение се повдига, защото европейските стопански системи незабавно търсят способи да заменят съветските въглеводороди с различни източници, с цел да продължат да действат “, показва американският петролен портал “Ойл Прайс”.

Природозащитниците, би трябвало да се каже, не подцениха предлагането на Шолц-Драги и незабавно реагираха. Не демонстрираха схващане към „ сложната обстановка “. „ Това би било голяма крах спрямо напредъка, който постигнахме предишния месец на срещите на министрите на енергетиката и околната среда на Г-7, когато най-сетне накарахме Япония, последната неохотна страна, да се ангажира с прекратяването на финансова поддръжка за изкопаемите горива, “ съобщи пред “Блумбърг” Алдън Майер, старши откривател на климата в E3Г.

„ Ако канцлерът Ангела Меркел беше маркирана в историята като покровител на битката с световното стопляне, която направи доста за спасяването на човечеството, то Олаф Шолц има късмет да остане в историята като канцлера, който отхвърли всички победи, реализирани по пътя. Надявам се да осъзнае, че няма потребност от такава популярност “, добави Майер.

Нужни ли са правила, когато би трябвало да оцелееш?

Изглежда, че водачите на " Седмицата " реагираха на изказването на анализатора на E3G съгласно правилото " кучето си лае, а керванът си върви ". Това умозаключение може да се направи въз основа на данните на “Блумбърг”, който осведоми, че „ френският президент Еманюел Макрон в понеделник, 27 юни, на среща с представители на африканските страни се изрече в поддръжка на европейската концепция за финансиране на рандеман и преправка на изкопаеми горива на Черния континент.”

Стопанинът на Елисейския замък може да бъде свестен: няколко дни преди този момент трите най-големи енергийни компании във Франция излязоха с общ апел към потребителите, в който показаха молба да „ харчат допустимо минимум сила, защото предлагането им на пазара се чака да се утежни в допълнение. “

„ Това е директен намек за идния двуседмичен ремонт на газопровода „ Северен поток-1 “, плануван от „ Газпром “ за юли тази година. Няма да има доставки на газ за Европа през посочения водопровод през тези периоди “, заключва “Ойл Прайс”

„ Трябва да работим дружно, с цел да понижим потреблението си, с цел да възстановим пространството за маневриране “, споделят водачите на “Тотал”, ЕДФ и “Енжи” в отворено писмо, представено от “Ройтерс”. „ Ще ни би трябвало, с цел да се оправим с идните пикове в потреблението на сила и да изгладим техническите или геополитически шокове, с които може да се наложи да се сблъскаме. “

Авторите на писмото акцентират, че Франция „ би трябвало да обезпечи задоволително газ за зимата, тъй че икономиите би трябвало да стартират в този момент през лятото “. Всички ще се възползват от това, споделят те, защото по-малкото ползване на гориво води до понижени излъчвания на парникови газове. Интересна мисъл, нали? Може да послужи като решение на казуса „ по какъв начин да реализираме нулеви излъчвания на CO2 “.

По-рано този месец Франция спря да получава природен газ от Русия по тръбопровода, свързващ я с Германия, когато Русия прекъсна доставките през газопровода " Северен поток-1 ". Тогава предходната седмица министърът на енергетиката на Франция сподели, че страната въпреки всичко ще получава газ през идващите дни, само че е невероятно да се каже нещо съответно за размера на доставките. Защото Франция ще получи единствено това, което другите страни от Европейски Съюз ще провиснал. Тоест нищо?

Според министър-председателя Елизабет Борн Франция има намерение да изпълни газовите си складове до началото на есента. В момента те са запълнени на 59 %. На фона на неотдавнашните опасения на Берлин, че “Газпром” може изцяло да прекъсне износа на газ за Германия посредством тръбопровода, което да потопи най-голямата стопанска система в Европа в същинска енергийна рецесия, това наподобява изключително нереалистично.

Къде ще отиде инвестицията?

Според американски източници страните от Европейски Съюз ще влагат в развиването на добива на нефт и газ в четири близкоизточни страни: Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и Оман. Западните специалисти са уверени, че „ през идващите две-три години индустриалната инфраструктура на тези страни ще бъде разширена дотам, че изцяло ще размени размерите съветски нефт (около 8,8 милиона барела на ден), които ще бъдат изтласкани отвън интернационалния пазар заради европейското и американското ембарго.

Твърдението е подозрително, като се има поради, че същите специалисти акцентират, че " потребностите на Азия ще нарастват с по-бързи темпове ", а Русия просто ще се преориентира от Запад на Изток. Да не приказваме, че това са приказки за бъдещето, а Европейски Съюз би трябвало да реши казуса с обезпечаването на енергоносители тук и в този момент.

Онзи ден господин Макрон сподели, че " саудитците и ОАЕ надали ще съумеят да усилят производството, тъй като потенциалът им е на лимита ". Русия е огромна и няма кой да я размени. В разгара на летните горещини Европа би трябвало да намерения по какъв начин да се оправи с идващия мраз. До отхвърлянето на тези фундаментални правила, които тръбеше до напълно неотдавна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР