Европейските борси успяха в петък да последват вълната от позитивизъм,

...
Европейските борси успяха в петък да последват вълната от позитивизъм,
Коментари Харесай

Европейските борси последваха зелената вълна на Уолстрийт

Европейските тържища съумяха в петък да последват вълната от позитивизъм, която се усеща по фондовите пазари оттатък Атлантическия океан.  Причините са в данните за възобновяване на стопанската система в Германия през август. Ръстовете обаче са скромни заради общото по-бавно възобновяване на стопанската система в Еврозоната, съобщи Ройтерс.

Към 12,30 българско време водещият немски показател DAX има растеж от 0,42%, английският FTSE100 се усилва с 0,11, френският CAC40 пораства с 0,34%, а пан-европейският Eurostoxx600 – е нагоре с 0,42%.

„ Явно вложителите са отхвърлили своите терзания през вчерашния ден и в този момент се пробват да натиснат пазарите нагоре “, разяснява Конор Кембъл, финансов анализатор на SpreadEx.

Един от най-големите печеливши беше ирландската компания за строителни и изолационни материали Kingspan, която добави 7% към оценката си, след изявлението на изпълнителния шеф на компанията, че тя изпитва растеж на запитванията. Освен това растеж имаше и швейцарската компания за медикаменти Novartis, която получи утвърждение от американския регулатор да стартира да продава в Съединени американски щати лекарство, записано преди 11 години да бори левкемия, с нова рецепта - срещу множествена склероза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР