Европейските акции поскъпват след изказване на търговския секретар на САЩ

...
Европейските акции поскъпват след изказване на търговския секретар на САЩ
Коментари Харесай

Зелена вълна на европейските борси след оптимизъм в преговорите между САЩ и Китай

Европейските акции нарастват след изявление на комерсиалния секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос, в което той изрази очаквания частичното комерсиално съглашение с Китай да бъде подписано до края на месеца. Това сподели пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „ В развиване “ с водещ Вероника Денизова.

„ Коментарът на Рос насърчи растежа в цените на акциите на фирмите от съвсем всички браншове в Европа, в това число миннодобивния и енергийния, които имат огромни експозиции към Китай “, уточни Ийстън. Той добави, че най-съществено нарастват книжата на автопроизводителите.

„ Изказване на комерсиалния секретар на Съединени американски щати, че американските мита върху вносните коли може би няма да са нужни след продуктивни диалози с Европейския съюз и Япония даде подтик на акциите на производителите в бранша “.

„ Акциите на самолетните компании също нарастват след положителния доклад на Ryanair, който сподели по-добър от предстоящото брой на полетите на компанията и продажби на спомагателни услуги “, уточни още Ийстън.

Анализаторът разяснява и търговията на валутните пазари.

„ Еврото се търгува устойчиво след по-добрите от предстоящото данни за производството в еврозоната, до момента в който английският паунд отслабва по отношение на $ на фона на продължаващата работа на английските политици за провеждането на нови избори през декември “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР