Европейски земеделци свикват утре четвърти пореден протест в Брюксел от

...
Европейски земеделци свикват утре четвърти пореден протест в Брюксел от
Коментари Харесай

Европейски земеделци се очаква отново да протестират в Брюксел утре

Европейски земеделци привикват на следващия ден четвърти следващ митинг в Брюксел от началото на годината, оповестиха медии в Белгия. Уточнява се, че проявята е планувана от аграрни производители от Нидерландия, които са недоволни от приключването на периода на отстъпката от условията за естествено торене на обработваемите площи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Организаторите на митинга разясняват, че чакат среща с еврокомисаря за околната среда. Те упорстват да вземат участие в изработването на законодателните оферти, свързани с тяхната активност.

В края на март Съветът на Европейски Съюз заяви, че е реализирано съглашение за промени в европейската селскостопанска политика в отговор на настояванията на земеделците. Промените вкарват опростяване на административните условия за стопаните, гъвкави процедури за оценка на осъществяването на европейските правила и за запазване на околната среда. Предвижда се страните от Европейски Съюз да могат по-лесно да дават изключения за селскостопанските производители при изключителни условия.

Предвижда се Европейският парламент да прегледа предложенията по незабавна процедура и да гласоподава идната седмица, с цел да може измененията да влязат в действие до началото на лятото. Европейски земеделци по-рано предизвестиха, че ще стачкуват в Брюксел и на 4 юни, в навечерието на изборите за евродепутати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР