Европейски център за транспортни политики публикува становището си по въпроса

...
Европейски център за транспортни политики публикува становището си по въпроса
Коментари Харесай

Центъра за транспортни политики: Назначиха дисциплинарно уволнен за шеф на ДАИ

Европейски център за транспортни политики разгласява мнението си по въпроса с назначението на инженер Палагачев за началник на Автомобилна администрация. В него те показват, че той е бил дисциплинарно уволнен от предходната си работа. Ето и цялото мнение на ЕЦТП:

" Инж. Георги Палагачев, който е новият изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", е някогашен чиновник на организацията, който обаче е бил дисциплинарно уволнен. Наказанието е доказано на две инстанции, като става дума за премахване на съображение член 89, алинея 2, т. 5 от Закона за държавния чиновник, която се отнася до " неспазване на разпоредбите на Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация ".

Заповедта, с която инж. Георги Палагачев е с наложено дисциплинарното наказване и е прекъснато служебното му правно отношение е № ДН-00-19/10.10.2018 година Решенията на съда са както следва: № 4224 на Административен съд София-град, доказано с Решение № 5393/2020 година, доказано още един път от 5-членна комисия от Върховен административен съд № 2500/23.02.2021 година
Европейският център за транспортни политики показва безпокойствие от оповестеното предопределение и пита дали то би могло да е в ущърб на декларираното от новото държавно управление предпочитание за смяна, в това число в бранш " Транспорт ". "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР