Европейски правителства и компании ще формират алианс за разработване на

...
Европейски правителства и компании ще формират алианс за разработване на
Коментари Харесай

Европейски алианс инвестира €6 млрд. в батерии за електрически автомобили

Европейски държавни управления и компании ще образуват алианс за създаване на ново потомство акумулатори за електрически коли . Те ще влагат 5-6 милиарда евро в плана. Новината оповестиха финансовите министри на Франция и Германия, представени от Агенция Франс Прес.

Френският финансов министър Бруно льо Мер разясни на конференция с немския си сътрудник Петер Алтмайер, че оптимално 1,2 милиарда евро държавни дотации ще бъдат отпуснати за алианса.
 Снимка 421151
Източник:

" Други страни членки към този момент показаха интерес да се причислят към плана ", добави Льо Мер. Сред тях са Италия, Белгия, Полша, Австрия и Финландия.

По думите му минимум 4 милиарда евро ще дойдат от частни компании, в това число автомобилната група PSA, френския производител на акумулатори Saft и други.

Алтмайер заяви, че има голям интерес към плана. Той означи, че 35 компании са дали обещание да се причислят, в това число и най-големите производители на коли в Европа.

Политически водачи в Европейски Съюз от дълго време приканват за координирана работа за произвеждане на акумулатори , защото производителите на коли разчитат на китайски акумулатори.

Пилотна фабрика с към 200 чиновници ще бъде отворена във Франция през идващите месеци, като задачата е да се отворят две във Франция и Германия, които ще подсигуряват по 1500 работни места във всяка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР