Европейската централна банка ще продължи да купува облигации с ускорени

...
Европейската централна банка ще продължи да купува облигации с ускорени
Коментари Харесай

Лагард: ЕЦБ ще продължи да купува облигации с ускорени темпове

Европейската централна банка ще продължи да купува облигации с ускорени темпове, съобщи БНР.
Изявлението направи гуверньорът на банката Кристин Лагард след постоянното съвещание на Управителния съвет по паричната политика на Франкфурт. Водещите лихви остават на рекордно ниските си равнища, добави тя.
 ЕЦБ основава център за изменение на климата ЕЦБ основава център за изменение на климата
Европейската централна банка основава център за изменение на климата, с цел да координира мисленето на банката за това по какъв начин най-добре да включително..
по време на пандемия, чиято стойност е 1,850 трилиона евро, ще се резервира до март идната година или толкоз дълго, колкото е належащо до края на пандемията от ковид, съобщи Кристин Лагард и удостовери, че ръководената от нея Европейска централна банка ще продължи с гъвкавия метод при покупката на дългови бумаги.
Лагард прикани за дейно разходване на паричните запаси за поддръжка на стопанската система, като напомни, че за обезпечаването им страните поемат сериозен размер нов дълг.
Краткосрочните стопански вероятности не престават да бъдат обект на неустановеност, като коронавирусната пандемия към момента уточни шефът на ЕЦБ на конференция след края на постоянното съвещание на централната банка.
Според Лагард европейската стопанска система евентуално ще се свие още веднъж през първото тримесечие, откакто в края на предходната година Брутният вътрешен продукт на еврозоната беше с 4,9% под равнището от преди пандемията, само че има сигнали за обновяване на растежа през второто тримесечие.
 Европейската централна банка: Да не се позволява внезапно прекъсване на ограниченията за помощ в страните Европейската централна банка: Да не се позволява внезапно прекъсване на ограниченията за помощ в страните
Европейската централна банка предизвести, че преждевременното отдръпване на държавната поддръжка за засегнатите от пандемията стопански системи в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР